asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Szombat

2010.10.09. 13:31 efes

Az biztos, hogy legalábbis Cziffra György virtuóz billentyűkezelésére van szükség annak a nézőnek, aki a távirányító megfelelő kezelésével minőségileg ki akarja tölteni a mai estét tévézéssel. Persze, le lehet rohadni valamelyik éneklős műsornál is...

Az egyik asszem pont véget ér, amikor első ajánlatom kezd. Az idő: 21 óra 05 perc, Duna tévé. Francois Ozon, a provokatív hangú francia filmrendező ezúttal a (múlt)századelő Angliájába viszi el nézőit az Angel című filmjében. Egy boltosnő írásra adja a fejét, és bejön neki. Ettől még persze, nem biztos, hogy boldog is lesz... Nem tudom, milyen a film, de Ozont nagyon bírom. Állítólag nem ez élete főműve. Nos, majd meglátjuk.

Ha nem jön be az első félóra, kapcsoljunk át a másik Dunára (21.30), ahol egy skandináv gyártású doksiban Burmába, az elzárt országba nyerhetünk betekintést. Burmában most szar világ van, még a buddhista valást sem lehet zavartalanul gyakorolni. Ezért az amúgy békés monkok mérgesek lettek, ennek visznt megint csak nem lett jó következménye. A filmet alkotói saját életüket, nem fretamási értelemben kockáztatva készítették el, mivel a burmai rezsim még a szabad vallásgyakorlásnál is nehzezebben tűri, ha lerántják róla a leplet.

A remény rabjait nem lehet kihagyni az ajánlóból (m2, 21.45), mindenki látta már, én is, azonban olyan sokáig vezette az imdb ranglistáját, hogy kötelező penzumnak tetszik megtekintése. Szerintem ezért egy picit túl van értékelve ez a mozi: nem rossz, sőt, jó, de azért hogy ez lenne a legjobb film, ever? Egy időben a legnépszerűbb volt, az igényesebb nézők körében. Maradjunk ennyiben.

22.10-kor, a Viasat3-on érdekesnek tűnő alternatíva kezdi meg működését. Paul Verhoeven Hús és vér című, 1985-ös, Rutger Hauer által főszerepelt akciófilmje mindenképpen megér egy pillantást, nosztaligából, de akár mihez-tartás végett is. 1500-as évek, pestis, fosztogatás, erőszak, szerelem és vérbosszú.

Ha nem jön be, lapozzunk vissza a Dunára, ahol (igaz, kicsit odébb) 23.20-kor egy ízig-vérig spanyol és agentin művészfilm veszi kezdetét. A szajha és a bálna csodálatos képi világa valódi szellemi kihívásra csábítja értő nézőit.

Viszont nem muszáj így késő éjjel művészkedni, hiszen 23.40-től, az RTL-en rengeteg jó színészt nézhetünk meg egy igazán fasza zsarufilmben, a Coplandben. Néhány közülük a mellékelt képen látható.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr382358096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kej 2010.10.09. 15:04:05

a hús és vér zseniális film. évek óta meg akarom szerezni dvd-én, de csak balfasz kiadásokban lehet hozzájutni :((

ugyanígy méltatlanul alulértékelt a copland. annak idején volt szerencsém dumcsizni a miramax góréjával. a behozatal pillanatában tudta, hogy bukás lesz. kit érdekel a tohonya, kövér, félsüket stallone, amikor is ő éppen a keményöklű ikon volt a moiznézők kilencvenkilenc százaléka emlékképeiben. pedig zseniálisat alakított benne. az utolsó kép, amikor rádöbben, hogy csak kihasználták és nemhogy nyomozó nem lesz belőle, de gyakorlatilag nincs hova mennie. na az minden percet megér.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.09. 15:38:58

@kej: Fú, köszi. Csak sejtettem, hogy a Hús és vér érdekesség, de így meg is nézem. :) A Copland pedig kurva jó, ezért is ajánlom.
süti beállítások módosítása