asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Vasárnap

2010.10.24. 09:07 efes

Lesz néhány érdekes film, mondjuk 2:1 arányban a "fal adja a másikat"-típusból. Először nézzük a dolgok szebbik oldalát: Jirí Menzel és Bohumil Hrabal kollaborációja eredményezett már pár örök filmkedvencet, az Őfelsége pincére voltam sem rossz, de olvasni azért ezt sokkal jobb. Egész egyszerűen itt arról van szó, hogy számomra érthetetlen okból, ami működik leírva, az valahogyan erőltetetté válik a filmen, pedig Menzel gyakorlatilag 100%-ban Hrabal szövegét ültette filmre. Az a vitriolos, gunyoros és szatirikus hangnem, ami a regényben ellenállhatatlan, itt néha már idegesítő modoroskodásba csap át, valamint ez a főszereplő fiú sem ér fel kvalitásaiban a nagyszerű és emblematikus Hrusinskyhez. Ettől függetlenül azonban, inkább ezen szórakozzunk, mint a két nagy kertévé szórakoztatónak szánt vasárnapi erőlködésein. (Duna tv, 21.55) A kedvcsinálónak talált kép még engem is elbizonytalanít, annyira jól mutatja a dolgok irányát: lehet, hogy megnézem újra.

Főleg, hogy a másik oldalban nem lesz sok könyörület... 20.50-kor Jonathan Demme kitűnő AIDS-drámáját nézhetjük meg a Viasat3-on, Tom Hanksszel, Denzel Washingtonnal, parádés mellékszerepben Antonio Banderasszal, valamint a La Mamma Mortával Giordano Andrea Chénier című operájából. A Philadelphia felkavaró, megdöbbentő s meglehetősen impresszív film egy a gyógyíthatatlan betegségben haldokló homoszexuális ügyvédről, aki az akkoriban még páni félelemben rettegett betegsége miatt mindenét elveszti, csak az igazi emberi szolidaritást és barátságot találja meg.

Az m2-n, 22.55-kor kezdődő filmben már kevéssé lesz ilyen emelkedett és himnikus a hangnem. Az Edmond egy szürke, hétköznapi kisember (William H.Macy remeklése) önmaga szörnyű élettelenségéből és unalmasságából való kényszeredett kitörési kísérletének története, melynek végén aztán tényleg ott lesz "a fal", ami azt a bizonyos másodikat adja. A kisember "megváltása" olyan erővel hat a nézőre, mint egy szívlapát, mely 360 fokos, köríves lendület után csap arcon.

Aki biztonsági játékra vágyik, az nyilván Nolannal kezdi Batman rebootját.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr842394568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása