asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Péntek

2010.11.12. 09:04 efes

A királyi tévé valamilyen okból ma a sorból kilógó, öntörvényű, rendkívüli fazonoknak szenteli műsorait: 20.30-tól az m2-n például egy óriási orrú Könyvügynökről láthatunk portrét. Simonyi Balázs dokumentumfilmjéből talán megtudhatjuk, hogyan lesznek a vesztesekből győztesek.

21.35-kor az m1 folytatja a fura figurák fesztiválját, a Bunkeremberrel. Én személy szerint nagyon bírtam az idei Filmszemlén Zsigmond Dezső filmjét, melyben tulajdonképpen az interneten mágikus hatású diadalmenetet bejárt Szalacsi bácsi-effektust rajzolja körül, a kitűnő Trill Zsolttal (kép) és Nagy Marival a főszerepben. A filmben egy falusi fiatalember fenyegettetve érzi magát a környezet, a politika és amúgy minden által, ezért maga és kis családja védelmének érdekében egy hatalmas bunker építésébe fog, ez azonban hamar meghaladja anyagi, lelki és szellemi felkészültségét. Groteszk mese, sok valóságtartalommal.

22.10-kor az m2-n induló A művészet hídja című francia drámában pedig egy ifjú, érzékeny lelkű operaénekesnő tragédiáját élhetjük meg, aki éppen abban a pillanatban szándékszik véget vetni meggyötört életének, amikor rátalálna a szerelem. Nos, ez sem az a kifejezett, banális átlagember-sors.

Az előző karakterekhez képest szinte semmi különös nincs a Viasat3 soros Brad Pitt-filmjében, a Kalifornia - A halál nem jár egyedül hőseiben. Pályakezdő oknyomozó újságírók utaznak autóval LA-be, hogy sorozatgyilkosokól arandó könyvükhöz gyújtsenek anyagot, a hosszú útra azonban utastársakat keresnek. Találnak is, mint az a filmből kiderül, távlati céljaiknak tökéletesen megfelelőt. Csak éppen nem abban az értelemben, ahogy azt szeretnék. Dominic Sena korrekt road-thrillerje ez a film. Kezdés ma viszonylag korán, 21.30-kor.

A TV6 szokásos oldschool-horror estjének mai adagja a múlt heti Démonok második része, Dario Argento és Lamberto Bava agymenése. Jó szórakozást hozzá... (22.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr792443820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása