asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Péntek

2010.11.19. 08:37 efes

Gazdag a mai felhozatal, öt filmet ajánlanék mára, köztük néhány különleges ritkasággal:

21.20, Duna - A Hableány című orosz vígjáték rögtön az első közülük. A 2007-es, díjakkal méltán elhalmozott film messze kimagaslik nem csak az orosz, hanem a nemzetközi mezpnyből, firss, üde humorával, bájos szereplőivel és hamisítatlanul orosz ízeivel (kép). Engem hangvételében, sőt szotijában egy picit Amélie csodálatos életére emlékeztetett, de csak nagyon messziről. Az okozott élmény azonban igen hasonló.

21.30-tól, ezzel párhuzamosan, egy igazi jó Clint Eastwood-western áll csatasorba a Viasat3-on. A Fakó lovas ezúttal egy kemény öklű és villámkezű vándor prédikátor, aki egy bányászfalucskában tesz rendet.

22.00-tól a TV6 szokásos pénteki oldszkúl-horror sorozatában a legendás Lucio Fulci egyik furcsa filmjét nézhetjük meg, melyben A pokol hét kapuja fog feltárulni, mögöttük nyilván sírással-rívással, fogaknak csikorgatásával, valamint az elkárhozott lelkek ármánykodásával és sok-sok művérrel.

Az m2 22.55-kor nyitja meg lövészárkait, hogy a minapi horvát-szerb polgárháború borzalmairól mutasson nekünk egy megrázó erejű filmdrámát, Szemtanúk címmel.

Mivel péntek van, talán érdemes fennmaradni 02.40-ig, amikor a film+ egy másik ritkán tévébe kerülő, klasszikus horrort penget meg. A fehér féreg búvóhelye az angol horror-pápa, Ken Russell gótikus Dracula-verziója, főszerepben az ekkor még pályája elején járó Hugh Granttal. Ellenállhatatlan élmény vár a kitartó tévénézőkre... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr992458700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása