asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Szombat

2010.11.20. 08:47 efes

Szombat lesz ma. A tv2 a Casino Royale-lal próbál szembemenni a konkurencia valóságshow-áradatának, borítékolható sikertelenséggel, még akkor is, ha ez minden idők legjobb James Bond-filmje. (kezdés: 21.10) Tényleg fergeteges akciók, és végre már nem valami ótvar bájgúnár nyálgép gyakja széjjel a gonoszt, aki meg ugye ez alkalommal az érdekes tekintetű Mads Mikkelsen (kép), a mai skandináv film egyik szupersztárja.

Az m2 21.45-kor kezdődő Shakespeare-feldolgozása, A velencei kalmár nem különösebben érdekes (csak amolyan úriemberesen tisztességes) adaptáció, amiért azonban mindenképpen érdemes megnézni, az az, hogy Al Pacino benne Shylock.

Szász János a mai nap másik kortárs skandináv ikonját mutatja meg nekünk, Csáth Géza írásaiból készült Ópium című filmjében Ulrich Thomsen játssza Brenner doktort (vagyis az írót), a morfin- és szexfüggő elmeorvost, aki szerelmes lesz egyik páciensébe. A film míves munka, felkavaró és súlyos alkotás, csak éppen Csáth száraz, rezignált stílusához mérve túlzottan esztétizáló és artisztikus. (Duna, 22.00)

Közvetlenül utána, egy igen furcsa kínai filmet láthatunk, melyből, ha mást nem is, azt mindenképpen megtudhatjuk, van-e a kínaiaknak (hongkongiaknak) filmes öniróniájuk. A Kínai Odisszeia 2002 a hagyományos hongkongi repülős-kardozós-kosztümös-verekedős wuxia-filmek komédia-változata, amit nyugodtan nézhetünk akár autentikus paródiaként is. (Duna, 23.50)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr322460575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.11.20. 10:31:58

Az Opium egész jó lett -a könyvhöz képest is-, meg hogy ez egy magyar feldolgozás ahhoz meg pláne...

2010.11.20. 15:01:24

nem is rossz a felhozatal, Pacino kalmárját a mai napig nem láttam, ez nincs DVD-n??

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.20. 15:33:41

@zsollancs: Nyilván van az Odeonban, asszem bufis film volt, a mozikban is ment annak idején. Ha nincs, akkor lejárt a joga.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.20. 15:35:58

Nem, SPI-s volt. De van az odeonban, fordulj hozzájuk bizalommal. :)))) www.odeon.hu/kat.phtml?id=8106
süti beállítások módosítása