asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Péntek

2010.12.10. 09:19 efes

A Bérgyilkosok (Viasat3, 21.30) több okból is ajánlandó: egyrészt, mert a később a Mátrix-szal világhírűvé váló Wachowski-bratyók írták a forgatókönyvét, másrészt, mert az operatőr Zsigmond Vilmos, harmadrészt pedig mert egy igen jól sikerült film a maga fakkjában.

A Szégyen (m1, 21.35) Esztergályos Károly vadiúj tévéjátéka, ismét irodalmi (Karinthy Ferenc) alapanyagból. Főszerepben a színészkedéssel felhagyott BK-sztár (ő volt Imi, a melák Novák vajdasági unokaöccse), Kinizsi Ottó. Gondolom, olyan lesz, mint az a képből is kitűnik...

A Tv6 a múltheti kisebb kisiklás után ismét visszatér a jó mocskos oldszkúl horrorokhoz, este tíztől Az erdei fantom kerül műsorra. A film kanadai, tehát az erdő biztosan sűrű, benne pedig iskolások táboroznak, a többit ismerjük és/vagy meglátjuk.

Lars Von Trier Főfőnök című vígjátékát (Duna, 22.10) én még egyszer sem bírtam végignézni, ma hátha. Vagy valaki, hátha. Én mindenesetre szénné untam magam abban a legfeljebb fél órában, amit eddig bírtam, ha Von Trier nem akar művészkedni, vagy brutálkodni, akkor bizony egy unalmas és sótlan pacák. Cipő és kaptafa. Vagy tévedek, és ez egy zseniális mű... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr882506038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.12.10. 09:34:35

Von Trier drámáit szeretem csak, ezt speciel nem láttam, majd felveszem és megnézem.

Ui.: Tipp: A filmmúzeum esténként (21:00h-tól) alapfilmeket -vagy relatíve jó filmeket- ad le (spec. ma éppen nem), csak néha érdemes oda is ellátogatni - csak egy javaslat.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.10. 10:47:36

@ChrisDry: Stimmel, de mivel a Filmmúzeumot én nem tudom nézni, a Digitévé kivette a megosztásból már egy jó ideje, így nem is ajánlgatom, éppúgy, mint pl a HBO-n és a Cinemaxon is vannak jó filmek.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.10. 12:43:28

@ChrisDry: basszus, már nem tudom, hanyadszor szívom meg, hogy a Facebook link pont ott van, ahol a blog.hu kimoderál gombja a thunderbirden.:P

Szóval, ez volt: "@efes: UPC-re nem lehet panaszom, volt nekem, digi, t-kábel, Invitel is, de a UPC az aki a net sávszélt és a kábeldolgokat is betartja, nincs szakadozás, teljesen jók."

Válasz: Ja, csak nálunk itt a hatkerben nincs upc. Amúgy, a upc nem genyázik a torrentezéssel?
süti beállítások módosítása