asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz a tévében? - Kedd

2010.12.21. 08:34 efes

Csak hétvégén lesz karácsony, de már mindenütt szinte megállíthatatlanul bugyog fel a tévékből az ilyenkor szokásos cukormázas, ragadós trutyi, ennek megfelelően, ép ésszel végignézhető műsor alig akad. Mára is csupán egyetlen filmet találtam:

A Tango és Cash-t is nyilván látta már mindenki, aki nem, az most megteheti a Viasat3-on, 21.30-tól. Igazi, régimódi zsaru-haver-krimi-akció-vígjáték vagy mi ez, két remek, ha nem is hús-vér, de mindenképpen markáns és plasztikus karakterrel (kép), a szakadt, laza Cash-sel (Kurt Russell) és az állítólag mellékes tőzsdézésből igen jól élő, piperkőc Tangóval (Sylvester Stallone). A két zsaru egymás vetélytársai, ennek megfelelően folyamatosan szívatják egymást, de amikor a gonosz fegyver- és kábszerkereskedőt kell rabosítani, akkor mégis igen jól működnek együtt. Jó páros Tango és Cash, megérhettek volna ők is néhány folytatást, ahogyan a Halálos fegyver hasonló furcsa párja is szép sikerrel baromkodott a filmvásznon négy folytatáson át. A filmet Andrei Konchalovsky rendezte.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr742529543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.12.21. 10:29:53

Alapmű a Tango és Cash, imádom. :D
Viszont:

"a szakadt, laza Tangóval (Kurt Russell) és az állítólag mellékes tőzsdézésből igen jól élő, piperkőc Cash-sel (Sylvester Stallone)." Ez így hibás, helyesen:

"a szakadt, laza Cash-sek(Kurt Russell) és az állítólag mellékes tőzsdézésből igen jól élő, piperkőc Tangóval (Sylvester Stallone)." Szóval fordítva. :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.21. 11:09:06

@Zsoca87: úbaz..:) simán fordítottam a neveket...:) köszi.

bog.art 2010.12.21. 11:39:10

a tango és cash tényleg jó film. ugyan nem "ma" lesz, mert hajnali kettő után kezdődik, de azért szólok, hogy leadják a felhő a gangesz felett c. magyar filmet ternyákkal a főszerepben, aki (szvsz) a kis számú magyar őstehetség egyike (volt, szegény) a színészek között.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.21. 13:51:50

@bog.art: Igen. Az mondjuk egy elég nehéz éjszaka lesz, tekintve, hogy a film legalább 3 órás, vége hajnal 5 körül? Megalázó. Jó film amúgy a Felhő Gangesz felett, Ternyák is döbbenetes, csak az a pici bajom van, hogy a film agy heroinos srácról szólt, míg Ternyák alkoholista volt - ennek megfelelően egy alkoholista delíriumos állapotát mutatta meg, hisz' ezt ismerte, nem pedig egy heroinosét, amit meg nem. E kettő pedig nemcsak a kiváltó drog fajtájában különbözik egymástól.

bog.art 2010.12.21. 14:16:07

@efes: igen? na, ezt én például laikusként nem érzékeltem, nekem teljesen hitelesnek tűnt az alakítása (nagyjából én is így nézek ki, amikor a csokiadagomat megvonják tőlem...). szerintem csak a szakembereknek tűnik fel, hogy függés és függés között mecsoda különbség van...az időpont tényleg megalázó.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.21. 14:34:33

@bog.art: Hát igen, a vágy az anyagért, amitől jobb lesz elég egyszerű megfogalmazása a dolgoknak. Vö: a remegő kező, remegő gyomrú alkesz ismert figuráját, mondjuk Csáth Géza adekvát leírását: "A lét esszenciája olyan drága portéka, amelyből egész nemzedékek évszázadok alatt kapnak - egy órát.

Aki ebbe belenyugszik, az belenyugodott abba, hogy meghaljon, mielőtt megszületett. Aki azonban valójában emberré tudott lenni, és számot vetett magával - mint méltóságához illik -, az raboljon magának mindennap tizennégy órát. Ez a tizennégy óra egyenlő négyszáz generációnak nyolcezeréves életével. De számítsunk csak ötezret. Egy nap alatt tehát ötezer esztendőt élek. Egy esztendő alatt ez körülbelül kétmillió évet jelent. Föltéve, hogy az ópiumszívást mint kifejlett erős férfi kezded, és nagy gondot fordítasz testi épséged fönntartására - amelyet legjobb ügyes orvosra bízni - tíz esztendeig elélhetsz. És akkor húszmillió éves korodban nyugodtan hajthatod fejedet az örök megsemmisülés jeges párnájára."

Dr. No 2010.12.22. 16:39:30

@efes: Ez reklám akar lenni?! Szalai Annamária legyen irgalmas bűnös lelkednek!

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.12.23. 00:26:35

tangóék a mai napig hozzák a kötelező vigyorgást, kár h ma már nincsenek minőségi boddy-cop mozik. Sly, Murphy, Willis mind mind nagyon tudták hozni a formát - ma már ők is csak árnyékai önmaguknak. pedig ezt nem kellene kötelező tendenciaként kezelni. a Matthau-Lemmon páros, vagy Eastwood papa is képes volt (a mai napig) minőséget pakolni az asztalra. (igaz Sly mondjuk nagyon próbálkozik az utóbbi időben.)
süti beállítások módosítása