asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2010.12.28. 09:02 efes

Az első ajánlat viszonylag korán, 10.55-kor kezdődik, a Viasat3-on: a Sok hűhó semmiért viszont olyan jó film, olyan könnyed, frappáns és elegáns Shakespeare-adaptáció, hogy ha ma élne az öreg William, biztos elégedetten koccintana rá Kenneth Branagh-val, aki rendezte, filmre írta és főszerepli is ezt a kis műremeket. A filmben még a mellékszerepekben is igen érdekes arcokat láthatunk, pl. a manapság szinte kizárólag gyenge horrorokban virnyákoló Kate Beckinsale, vagy House haverja, Wilson doki (Robert Sean Leonard), ezúttal Claudióként. Branagh legnagyobb húzása mégis az, hogy Denzel Washingtonnal játszatja el Don Pedrót, Aragónia hercegét - ahogy belovagol kíséretével, abban tényleg van valami különös, valami fenséges.

A másik film Sándor Pál 2006-ban, hosszú szünet után elkövetett filmje, a Noé bárkája. A Duna Tv adja, 21.00-tól. Nagy divat ma "filmértő" körökben ekézni a magyar filmet, nem mondom, némelyik "mestermű" meg is érdemli azt, amit kap, ez viszont speciel egyáltalán nem tartozik ide. Nem mérhető persze a régi Sándor Pál-filmekhez, a Régi idők focijához, a Szabadíts meg a gonosztól-hoz meg a többihez sem, de a hangvétele, Sándor Pál jólismert kedves, karcos, kissé mélabús humanizmusa e filmben is megérinti a nézőt. Nem nagy spoiler, hogy Noé bárkája egy hatodik kerületi bérház, ahol sok fura figura éli mindennapjait. Felsorolás helyett csak a képen is látható két nagyszerű főszereplőt emelném ki: Garas Dezsőt és Kállai Ferencet.

Aztán, van még mondjuk a Bíbor folyók 2 az RTL-en, 22.30-tól (kb.), Luc Besson gondozásában. Az első részt láttam, az egy viszonylag tisztességes misztikus thriller volt, ez nem tudom milyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr282543363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása