asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.01.04. 09:03 efes

Lesz új Castle-epizód, az esti Vészhelyzet helyén, amit viszont félbehagytak... nyilván, csúnyán beszéltek benne. Ezenkívül választhatunk Mel Gibson fiatal és már öregedő segge között, vagy eltölthetünk egy lidérces másfél órát egy svájci árvaházban. Vagy megnézhetünk egy igen szépen sikerült Danilo Kis-adaptációt, rusztikus fekete-fehérben.

Először az árvaházas film: a Saint Ange című francia filmet horrorként jelöli a forgalmazója, azonban nagyon csodálkoznék, ha a Duna II., főleg a mai struktúrájában valódi horrort adna, ráadásul 21.10-es kezdéssel. Nem láttam, így nyilván belepillantok majd.

Azután jönnek a gibsoni popók: először a film+-on, 21.10-től egy habkönnyű rózsaszín vígjátékban riszálja meg Mel ekkor már öregedő seggét, de csak mert tudja, Mi kell a nőnek. Nem rossz romkom ez amúgy. De talán érdekesebb a fiatal, akit az m1-en 21.40-kor, egy 1979-es ausztrál drámában nézhetünk meg. Gibson egy szellemi fogyatékos fiút játszik a Tim című film címszerepében, akit szívatnak a normálisok. Tim azonban nem adja fel, munkát vállal egy magányos nőnél, és köztük szép barátság szövődik, a normális többség azonban ezt is gúnyosan szemléli.

A Fövenyóra az ismert és kiváló vajdasági költő, Tolnai Ottó fiának, Szabolcsnak szerb-magyar koprodukcióban készült filmje, Danilo Kis írásai nyomán. Méltatlanul agyonhallgatott, szép film ez, mely egyben jól sikerült filmes adaptációja is a míves irodalmi alapanyagnak. A Duna adja a filmet, 21.40-től. (A kép a filmből van)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr642559181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása