asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Soul Kitchen (2009)

2011.01.04. 18:26 efes

Olyan ez a film, mint a német fociválogatott, a mostani. Színes, szórakoztató, mentes minden klasszikusan 'német' sztereotípiától. Persze, a Soul Kitchen rendezője, Fatih Akin török, illetve török-német, miképpen Mesut Özil sem az a kifejezett echte germán, mégis meghatározó volt a legutóbbi vébén közönségdíjas mannschaftnak. Mondjuk, a focicsapatban azért több szimpatikus igazi német volt... (kb.2)

A film címét is adó Lélekkonyha egy étterem(szerűség), mely valahol Külső-Hamburg valamelyik ipartelepének egyik hodályában székel, működtetője a görög származású (itt van Európa basszátok meg, sehol semmi görög-török történelmi ellentét!) Zinos. Olcsó kajával szolgálja ki a melósokat, tehát kvázi kifőzde a hely. Azonban, belép a képbe Zinos régi iskolatársa, a német Thomas, aki ingatlanosként dolgozik és furcsán túlzó érdeklődéssel fordul Zinos kajáldája felé. Nálunk is ismerős a képlet: ha valaki, valamiért (nem) tetszik nekünk, felhívjuk rá az APEH és/vagy az ÁNTSZ figyelmét. Zinos bartánője, Nadine Kínába készül hosszabb időre, ezzel együtt szabadul a börtönből Zinos bátyja, a pitiáner tolvaj Illias. Mindezzel együtt, a hely, köszönhetően a véletlenül idepottyanó kreatív szakácsnak és a zenészként jobban teljesítő pincérnek is köszönhetően, hirtelen fellendül. A bajok azonban ekkor kezdődnek...

Olyan ez a film, mintha a török-német Üvegtigris lenne. Amennyivel nagyobb Németország, annyival nagyobb benne a kocsma. Azonban mi Lalinkhoz hasonlóan küzd Zinos is, az életben maradásért, a szerelemért, ami onnan érkezik, ahonnan nem várja, a gonoszok ellen. Eszközei és lehetőségei is hasonlóak, legfeljebb a filmben játszó karakterek talán kevésbé bumfordiak a Soul Kitchenben, a német filmben, ami azért elég pikáns, nem? Fontos szerepben az egyik legismertebb német sztár, a megkerülhetetlen Moritz Bleibtreu (Illias) rajzol nagy rutinnal jószándékú, de mindig bajba kerülő balekot, míg Zinost egy eredeti görög, Adam Bousdoukos alakítja, kevés kunsztttal, gyakorlatilag önazonosan. Vicces és nagy jelentőségű cameóban láthatjuk a legendás underground színészt, Udo Kiert, mint jeges tekintetű, kapitalista cápát, valamint Gryllus Dorkát, aki ezúttal gyógymasszőrt alakít hitelesen, korrekt németséggel. Kiváló a film soundtrackje, inkluzíve a kevéssé ismert Leon Thomas által eljódlizott katartikus himnusszal: "The Creator Has A Masterplan, Peace And Happiness For Every Men" Jó kis feelgood-mozi ez. Asanisimasa: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr402560322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.04. 18:43:29

jónak tűnik, Gryllus ellenére is, nem bírom azt a kurv@t... minden magyar színésznő csak kurv@lkodik szó szerint is meg a filmekben is... tehetség az nuku... (jaj ezt most majd kimoderálja a minisztérium és megbüntetnek? :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.04. 18:54:52

@ChrisDry: :)) Nincs baj szerintem a Dorkával, legalábbis az én fogalmaim szerint a kurva más. Ő ráadásul általában még viszonylag jó, vállalható filmekben is játszik, jól is énekel... Vele nincs baj, és a Marozsánnal se, ha már magyar csajok külföldön.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.04. 19:29:46

@efes: sajna ezek a magyar csajok, csak vetkőznek, meg össz. 5 percet szerepelnek, mutatják fél mellüket és nívótlanok (Görög Z, Dobó K., Gryllustól sem láttam egy értelmes alakítást sem ahol nem vetkőzött volna vagy valami könnyűvérű nőt alakított volna). Bár az is igaz, hogy komoly szerepre én sem méltatnám őket... vagy csak én utálom ezeket a magyar és nemzetközi celebeket ennyire... -az is +lehet... :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.04. 20:55:37

@ChrisDry: Hát azért Görög Zitát nem mosnám össze Dorkával, két baromira különböző kategória. Dobó Kata pedig Vajna Bandi bácsi barátnőjeként ment ki Hollywoodba, és annyira nem jó nő, hogy ezért le lehessen simán kurvázni. Andy Vajna ha akar, ezerszer jobb nőket vehet magának, úgyhogy, a kurvulás vád itt sem áll meg. Kata is vörös, Andy is vörös, megszerették egymást, a kis törékeny lány a nagy mackót. Szép romantikus történet ez, csak aztán Kata elunta. :)

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.05. 08:42:41

@efes: sajna egy ismerem meg ismeri G.Z-t szóval tudom amit tudok róla... a többiben sem tudsz meggyőzni, én ezeket a csajokat nem tartom senkinek sem... :)

kaamir 2011.01.05. 09:42:33

Azért az vicces, h az Origon Gryllus alakítását az év legjobbjai között emlegetik. Van vagy 5 perce zusammen és kb. csak mosolyog :)

A film meg erős 7-es, nekem néha sok volt a németes humor.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.05. 10:33:04

@kaamir: Mondjuk, törökös-németes. :) Ja a gombos fordulat nekem is elég erős, de alapvetően, összességében mégiscsak szórakoztató volt az egész. Hát Dorka mosolyog, ezt kell csinálnia. Viszont jól beszél németül.:) Az origósok meg tudjuk, ugye, hajlamosak baromságokat irkálni.
süti beállítások módosítása