asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.01.18. 09:05 efes

Ole Bornedal menő arcnak számít a skandináv filmesek között, hiszen az ő nevéhez fűződik az egyik legnagyobb költségvetésű észak-európai film, a Dina vagyok. Én azonban sokkal jobban szerettem az intim hangulatú, igazi felnőtt filmjét, ami tényleg Csak egy szerelmesfilm. Igazán jól viszont thrillerben teljesít, a Sam Peckinpah Szalmakutyákjára hajazó Szabadíts meg a gonosztól brutálisan jó film, de igen ötletes, friss thriller volt bemutatkozó munkája, az 1994-es Éjféli játszma is. Semmi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy szinte azonnal elkészíthette a film amerikai remake-jét is, Steven Soderbergh produceri segédletével. A főszerepben pedig Ewan McGregor, mint az Éjjeliőr a hullaházban. Ennek a frissességnek köszönhető, hogy a remake ez esetben semmivel sem rosszabb, mint az eredeti alkotás, a mássága csak a különbözősége, nem pedig bármiféle hígulás, olcsóbbodás, mint ahogyan más remake-esetekben az lenni szokott. A filmet ma a Duna II vetíti, 21.05-től. A viszonylag korai kezdés is mutatja, hogy bár a horror határmezsgyéin vagyunk, szó sem lesz itt valami eszement hentelésről, inkább csak amolyan jóféle borzongásról.

A Retúr pedig egy elbűvölő film, sajnos sok szereplőjét már nem láthatjuk élőben. Sinkovits (kép), Agárdy és Kibédi már nincsenek köztünk, mint ahogy a legendás Illés Gyuri bácsi sem, akinek éppen ez a film volt utolsó nagyjátékfilmes munkája. A dolog jó oldala, hogy a többiek, Bárdy, Lohinszky Lóránd és Gera Zoltán (Lázár Katiról persze, nem is szólva), valamint a rendező, Palásthy György még igen. A film tulajdonképpen végig egy vonatfülkében játszódik, ahol egy csoport, különböző társadalmi rétegben tartozó 70 év feletti nyugdíjas gyűlik össze egy retúrutazásra, bárhová, kihasználva a nekik járó ingyenes utazás előnyeit. Kezdés: 21.00, Duna.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr42592219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.19. 11:49:48

Jerry Maguire - A nagy hátraarc is volt a viasaton szerintem jó film, legalábbis régen tetszett :)

Karnamantra 2011.01.22. 12:34:42

Anno még moziban láttam, most véletlenül belefutottam, zseniális film. A sok évtized rutinja, m2/sztár, él végig a vászon, és a fájdalom, meg a furcsa érzések, hogy ezek az óriások szerencsére nem önmagukat játszák, de valahol mégis.

"Valamit tudtak ezek az ősi népek. Fiatalnak lenni nem nagy kunszt. Na de öregnek..."

Becsüljük meg őket, és magunknak is akarjunk méltő öregkort..

Karnamantra 2011.01.22. 12:37:34

@Karnamantra: Elnézést, a Returhoz kommenteltem.
süti beállítások módosítása