asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szerda

2011.01.19. 08:45 efes

20.40-kor a Dunán egy igen cinkes témába vágó angol dokumentumfilm kezdődik, Mugabe és a fehér afrikai címmel. Ezt írja ajánlója: "Michael Campbell az utolsó pár száz fehér farmer egyike Zimbabwében, aki nem volt hajlandó elhagyni otthonát Robert Mugabe elnök erőszakos földkisajátítási programjának 2000-ben történt indulása óta. A 75 éves Mike és családja számos erőszakos támadást élt át az utóbbi években, de ez sem tartotta vissza attól az addig példa nélkül való lépéstől, hogy nemzetközi bíróság előtt keressen védelmet, faji megkülönböztetéssel és emberi jogainak megtiprásával vádolva Mugabe elnököt és kormányát. Miközben a bíróság ítéletére várnak, Mike és családtagjai tisztában vannak vele, hogy a jogaikért való kiállásuk életveszélyt jelent számukra. Az angol dokumentumfilm az egyik első tudósítás, amelyből a világ az érintettek szemével láthatja, mi történik ma Zimbabwében." Meglátjuk...

Nem kevésbé cinkes témába vág, de tőle igencsak megszokottan, Costa Gavras 1988-as Becsapva című filmje, mely látszólag akár egy szerelmi történet is lehet a kitűnő Debra Winger által alakított kombájnoslány és Tom Berenger autentikus farmerfigurája között (kép), a valóságban azonban, a mélyben sokkal zűrösebb, vadabb dolgokról van szó. Costa Gavrast a sarkos és provokatív politikai krimi mesterének ismertük meg, és ezúttal sem fogunk csalódni benne. (23.00, Filmmúzeum)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr12595006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása