asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.01.22. 08:41 efes

Gyakorlatilag semmit. Este tízkor már megint a Story4 szállítja az első nézhető filmet, a Patrick Süskind kultregényéből készült Parfüm: Egy gyilkos története című összeurópai alkotást. Tom Tykwer filmje látványos, gazdagon díszített, ám ízléses és pikkpakk mű, de valahogy mégsem az igazi. Talán ha szagos is lenne? Ennek ellenére, természetesen ajánlható annak, aki még nem látta. Játszik benne Dustin Hoffman is...:)

Már bőven benne az éjszakában (Viasat3, 0.50) kezd Paul Thomas Anderson remekbe szabott drámája a hetvenes évek flitteres, tükrösgömbös, kokainos diszkóvilágáról, de inkább arról, hogyan működik az a dramaturgia, vagy inkább mézesmadzag, ami beszippantja a fiatalokat a nyilvánvaló erkölcsi fertőbe, vagy mibe. A diszkóba. Szomorú aktualitása a filmnek sajnos ma is van. A Boogie Nights jó hosszú film, több mint két és fél óra, de diszkó helyett a legjobb választás. Komolyan jó film, döbbenetesen erős színészi alakításokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr692604284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neverDIE 2011.01.22. 11:03:56

én azért megnézem a Szezont 14:50-kor a Viasat3-on

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.01.22. 16:22:29

Marad a házimozizás.... Parfüm csak a könyvben jó.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.22. 16:41:13

@neverDIE: Ja köszi, tök elfelejtettem már, pedig jó kis film. Lehet, hogy a magyar filmeknek is dobozban kéne maradni pár évig, mint a boroknak?
süti beállítások módosítása