asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.02.04. 09:02 efes

Mehetünk Gyalog a mennyországba Friss levegőt szívni... Persze, gyalog Törőcsik Mari és Latinovits Zoltán megy a mennyországba, Fehér Imre '59-es filmjében. Fiatal házaspárt alakítanak, akik biztos egzisztenciájukat adták fel a szerelemért, hogy megérte-e, az nyilván kiderül e fimből. (Kezdés a Dunán, 19.20-tól.) A Friss levegő viszont Kocsis Ági (akinek Pál Adrienn című idehaza láthatatlan filmje a kortárs magyar film egyik nagy sikere) első filmje, egy igazán markáns, erős, határozott hangú alkotás, igényes képi világgal és bölcs életlátással. Groteszkbe oltott lírai realizmus, ami kinézetre (kép) akár lehetne egy körülrajongott skandináv fesztiválkedvenc is: de nem az, mert magyar. (Még mindig a Dunán vagyunk: kezdés 20.50-kor.)

Alternatíva a Menekülő ember a Viasat3-on (21.30), Svarci bácsi egyik filmje, még fénykorából, mely Stephen King egyik novelljén alapul: egy élő tévéshowról van szó, melynek célja a játékosok túlélése, mialatt a nézők minden eszközzel vadásznak rájuk. Képzeljük el, hogy VV Lacit kiszavazzák, de idekint elkezd elégtételt venni... A film amúgy sima B-kategóriás klasszikus (ergo szemét), ami tartalmaz azért némi elgondolkoznivalót a mára vonatkozóan is.

A Filmmúzeumon, miután 21.00-től Ethan Hawke és Julie Delpy egymásba szeretnek a Budapest-Bécs vasútvonalon, egy igen érdekesnek ígérkező dokumentumfilmet nézhetnek meg John Lennonról azok, akiknek erre van érkezésük. Kezdés 22.50.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr822637578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2011.02.04. 13:01:47

Én viszont úgy tudom, hogy a Menekülő ember Yves Boisset "Le prix du danger (A kockázat ára [érdemes megnézni, alapmű])" filmjének az amerikai remake-e, ami meg Tom Toelle "Das Millionenspiel" c. filmjének a remake-e. :) Az eredeti sztorit meg ha jól tudom Robert Sheckley írta "The Prize of Peril".
Persze lehet, hogy tévedek.
Érdekes, hogy a 80-as, 90-es években mennyi francia filmet forgattak újra az amik.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.02.04. 13:16:11

@Gukker: A port.hu és az imdb is Kinget írja írónak. De abban mindenképpen igazad lehet, hogy több efféle témájú film készült a nyolcvanas években (amikor Amerikában elindultak az élő, belemenős, survival-típusú tévéshowk). Még a VHS-korszakban én is többet láttam, mintha lett volna egy Rutger Haueres is, de címet nem tudnék most mondani...:)
süti beállítások módosítása