asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.02.06. 10:37 efes

Az RTL ma esti főajánlatától, a 20.00-kor kezdő St.Trinian's-tól félek, nem is kicsit. Mert bár az, hogy angol vígjáték, önmagában még se nem negligáló, se nem kötelezővé tevő információ, de az, hogy az RTL éppen ezt a filmet tartja legméltóbbnak a néptömegek vasárnap esti szórakoztatásának, na az azért erősen elgondolkodtató. Élnék a gyanúperrel, hogy súlyosan idióta film lesz ez. A mérleg másik serpenyőjében viszont aktuális férfiszínész-kedvencemet, a manapság dadogós királyként hódító Colin Firth-öt látom, ráadásul Rupert Everett kettős (férfi-női) szerepben üli őt körül. Szóval, nem tudom...

A Rochester grófja viszont biztosan egy korrekt kosztümös film, nevén nevezett dolgokkal és rizsporos erotikával. Kissé unalmas ugyan, de azért nézhető. Ja, Johnny Depp, John Malkovich, ilyenek... (Story4, 23.00)

Zeffirelli maestro Rómeó és Júliáját szokás úgy becézni, mint a legjobb Shakespeare-adaptáció, mert a szereplőket nem negyvenéves, befutott vezető színészek alakítják, hanem hamvas ifjak, ahogyan azt William megírta, ráadásul az erkély valóban Veronában van, mint ahogy az összes helyszín is... Szerintem azonban, ez egy meglehetősen szentimentális, csöpögősen érzelmes feldolgozás. (tv2, 23.15)

A halott menyasszony ugyan bábfilm, de nyilván nyomasztó hangulata, valamint horrorisztikus ltáványelemei miatt került ilyen késői kezdési időpontra (RTL, 23.30). Viszont, mintegy encikolpédikus jelleggel, benne van minden, ami miatt Tim Burtont imádni szokás: a szarkasztikus fekete humor, az elképesztő, sötét, borongós látványvilág és mindezek ellenére mindenhol jelenlévő érzelmesség.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr32641632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása