asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Hétfő

2011.02.14. 08:52 efes

A Duna tévé (20.40-től) folytatja Gulyás-testvérek múlt héten elkezdett le- és kihallgatásos-beszervezéses dokumentumsorozatát, az Idézést, ismét vicces alcímmel, de komoly tartalommal: Gyökértelen gyökér. Remélhetőleg ma nem csúszik a film holmi napi politikai okoskodás miatt. A másik Dunán ezalatt, 20.55-től Grigorij Csuhraj Tiszta égbolt című gyöngyszeme kerül adásba (ha ki nem cenzúrázzák addig ezt a "komcsi szemetet"...), melyben Szása, a diáklány első pillantásra beleszeret a fiatal pilótába, Asztahovba, azonban kapcsolatuk kiteljesedését megakadályozza a háború, s el kell válniuk. Nagyon szép film...

Alternatíva lehet a Sztárom a párom 21.30-tól a Viasat3-on, annak, akinek nem jön ki még a könyökén Julia Roberts és Hugh Grant románca...

Komolyabb lökés lehet a Színek a másik Viasaton, a 6-on, 22.00-től, amit ugyan nem láttam, de Dennis Hopper ezelőtt is rendezett már egy viszonylag jó filmet, Sean Penn és Robert Duvall nevei pedig sosem csengenek rosszul (a képen éppen ők, akcióban). Zene: Herbie Hancock. Kemény zsaruk, kemény bandák Los Angelesben, 1988-ban.

Ha viszont a Filmmúzeumot választjuk, a távkapcsolót már este nyolctól elveszthetjük. Laza Kojak után egy holland krimi, a Szó nélkül, melyben egy néma kislány lesz egy gyilkosság egyedüli szemtanúja. Kérdés, hogy írni tud-e? Nyilván még nem. Utána 12 majom, Gilliam professzor "bájos" utópiája, majd Oldás és kötés Jancsótól, aminek városi szcénáit kifejezetten imádom. Különösen a házibuli-jelenetet, melyben az őrült Kovács Gyulát látjuk dobszólózni egy nagyon vicces, bontott csirkés-kísérleti filmre. A jelenet örök illusztrációja a sznob értelmiség-topiknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr732659583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása