asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.02.26. 11:56 efes

A királyi mellékes, avagy az elvetélt ovicsatorna ma estére picit összeszedte magát, bár azt azért nem mondanám, hogy soha-nem-látott újdonságokkal/kuriózumokkal üti ki a néző szemét. Mindenesetre, a mai felhozatal legalábbis tisztességesnek mondható (bár én annyira nem szeretem az m2 egyik ma esti filmjét sem...). Tehát, aki nem látta még Ang Lee Oscar-esőben ázó, meleg cowboyos románcát, illetve Julian Schnabel elégikus (és öntetszelgő) haláltusa-reprodukcióját, az ma megteheti: A Brokeback Mountain 21.00-kor, a Szkafander és pillangó közvetlenül ezután, 23.10-kor kezd, az m2-n.

Ezeknél sokkal érdekesebb választás például Giuseppe Tornatore meglehetősen összeszedett és sűrű, kicsit szociografikus, kicsit pszichologizáló, kicsit romantikus és kicsit krimis drámája egy ex-szovjet nő (kép) viszontagságairól a mai Olaszországban. Az ismeretlen 22.55-kor kezd a királyi egyesen. Itt mondom bővebben, milyen.

A Duna tévé késő esti, 22.40-kor kezdő Nőies játékok című filmjét is ajánlottam már, aki akkor kihagyta, ma pótolhat. Shakespeare korában játszódik a film, amikor még a női szerepeket is férfiszínészek játszották a londoni színházakban. A történet Mariáról, az egyik nagy színpadi sztár öltöztetőjéről szól, aki tehetsége és eltökéltsége révén először vált ismertté nőként a színház világában. Maria szerepében egészen elbűvölő alakítást nyújt, pl. az acid-Rómeó+Júlia egyik címszerepéből is ismert Claire Danes.

Mára ennyi, a többi csatornán nem lesz semmi extra.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr502691695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.02.26. 16:54:40

Szkafander és pillangót aki nem látta, annak kihagyhatatlan! 8/10
süti beállítások módosítása