asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Trükkös fiúk (Matchstick Men, 2003)

2011.02.27. 19:26 efes

Tipikusan olyan film a Trükkös fiúk, amivel nagy vonalakban nincs semmilyen komolyabb baj, mégsem emlékszik rá a kutya sem néhány év múlva. Én legalábbis kutya vagyok, mert az első 5 percben még csak néztem. Ridley Scott? Hmmm... Nicolas Cage? Meglátjuk... Sam Rockwell? Nagy baj nem lehet... Aztán a tizedik perc táján elkezdett valami motoszkálni valahol a hátsó kisagyamban: én ezt a filmet láttam már, csak abban nem vagyok biztos, hogy konkrétan ezt, vagy csak ennek valami remake-szerűségét láttam már, valami sorozat-epizódként, vagy egy ehhez sokban hasonló másik szélhámosos mozival keverem csak? Negyedóra múltán azonban már biztos voltam benne, hogy ezt láttam már - ám sajnos így már nem működtek a dramaturgiai csavarok sem. Így jártam.

Amúgy tényleg nincs nagy baj a filmmel, jó kis csavaros csibész-sztori, egy súlyosan mániás átverőművészről (akinek mániákusságát Cage azért nem kicsit túljátssza, vagy csak nem olyan sármos, mint Jack Nicholson ismeretes hasonló karakterében), aki, ugye nem spoiler, hogy aki másnak korsó a kútra, vermet ás, míg el nem törik. Ridley Scott ilyen filmet tán nem csinált még, jól is mutat egy efféle az amúgy is igen színes portfóliójában, egy kissé groteszk filmvígjáték, erős drámai felhangokkal; mesélni is tud, naná, hogy tud, a hangulat is oké - vérprofi a faszi. Fogalmam sincs, miért nem lett mégsem ez egy igazi, felejthetetlen film. Még a pontjai is rendben vannak (imdb: 7.4, port.hu: 8.5)... Asanisimasa: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr912695469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.02.27. 19:47:53

semmi különös nem volt a filmben, szokásos sémák, várható események, kiszámíthatóság.. 4/10
süti beállítások módosítása