asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.03.01. 10:01 efes

Az m1-en, 21.50-kor kezdődő Se ördög, se angyalig semmit. Mondjuk, ez sem valami óriási etwas, csak amolyan bájos, szolid kis francia krimi egy operatőrlányról, aki olyankor is nyomta a 'rec' gombot, amikor talán hasznosabb lett volna elfordulni. Lakótársat keresünk! rendezőjének, Cédric Klapischnak a filmje ez, mely az ismert és népszerű vígjátékkal kvázi szimultán munkában készült.

A Vénusz (Story4, 22.30) is amolyan "kis nagy film", bár azért sokat elárul róla, hogy az egyik főszerepet játszó agg Peter O'Toole (kép) komoly jelöléseket gyűjtött be a benne nyújtott alakításával. Tulajdonképpen saját magát, vagyis egy idős, kegyelemszerepeken tengődő színészet játszik O'Toole ebben a filmben, akihez egy nap betoppan hozzá unokahúga, aki megpróbálja felrázni az öregurat.

A Zűrös kölyök szerintem egész egyszerűen eltévedt. Az efféle kemény, droggal, szexszel, társadalmi gebaszokkal terhelt, tipikusan angol drámáknak a Duna tévén szokott lenni a helyük, itt a film+-on legfeljebb véletlenül botlik bele az ember (23.10-kor), vagy akkor, ha olvassa az asanisimasa blog napi tévéajánlóját - bár akkor inkább szundít este nyolctól tizenegyig, hogy végig tudja nézni késő este ezt a filmet...

...és utána pedig még ezt is: Egérút a tv2 magyar filmeket megalázó és szégyenletesen álságos 01.15-ös kezdésével kerül adásba, és ez alól nem ment a "legalább leadják" egérutas rezignációja sem. Sára Juli 2001-ben készült láthatatlan, de nem nézhetetlen filmjében az értelmiség tipikus sorstörténetét ezúttal egy nyaralás thrillerbe forduló borzongásában mutatja meg, jó magyar színészek közreműködésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr782700572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2011.03.01. 17:30:01

Én már 21.00-kor bekapcsolom.
Sidney Lumet szenzációsan időtálló filmje, a Hálózat. A Filmmúzeumon.
És, ha már ott vagyok, utána jöhet a Woodstock. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Ten Years After (Alvin Lee)...stb. stb. Elképesztő nevek, elképesztő kor!

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.03.01. 20:46:03

igen, a Hálózat jó alternatíva lehet, sztem efes kollega véletlenül nem bökte ki. és félve mondom ki, de ungarisse szupersorozatunk a Casino sem annyira nagyon gáz, mint elsőre én is nyilatkoztam.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.01. 22:08:39

@alex4427: @_DelMare_: A Filmmúzeumot a végére akartam írni, mint egész estés program, a Kojaktól Woodstockig, csak aztán elfelejtettem...:) A Casinót nem nézem.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.01. 22:09:22

@_DelMare_: A Hálózat az egyik kedvenc filmem, biztos benne van a TOP 20-ban. :)
süti beállítások módosítása