asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.04.01. 08:44 efes

Választhatunk Rambo és az ifjú Dalai Láma között... Sly Stallone Ted Kotcheff által rendezett első Rambo-filmje még egy meglehetősen szikár, mondanivalójában akkor majdhogynem úttörő jelentőségű film, hiszen ez volt az egyik első amerikai film, amelyikben az USA vietnami bénázása kritikai felhangokkal jelent meg. Ezzel együtt benne van a jellegzetes amerikai hőstípus minden főbb ismérve is, melyeket Stallone "híresen cizellált" szerepformálásában (kép!) csodálhatunk meg. Ennek ellenére, ez még jó film, ami a többi Rambóról már nem nagyon mondható el... Komoly magyar érdekeltségei is vannak a filmnek, a producer Vajna Bandin kívül Andrew Laszlo, a film operatőre is hazánkfia. (film+, 21.00)

A Hét év Tibetben sem rossz, bár e filmnél azért erőteljesen esik latba a jelenlegi Dalai Láma által képviselt, feltétlen derűvel és humoral átszőtt filozófia, valamint a lenyűgöző szépségű tibeti táj is. Brad Pitt nem is kell a filmbe, szinte... Megtörtént eseményeket dolgoz fel Jean-Jacques Annaud tipikusan hollywoodi filmje, mely édeskés, szentimentális felhangjaival engem speciel nem igazán szórakoztat, Őszentsége szelleme az, ami ezt ellenpontozza, ez a cukormázon is átüt. (AXN, 21.00)

Van még Lucio Fulci klasszikus, '79-es Zombi-filmje, egy kis könnyed, késő esti nevetgéléshez... (Viasat6, 22.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr182790414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.04.01. 09:24:27

"Ennek ellenére, ez még jó film, ami a többi Rambóról már nem nagyon mondható el..."

Na, ezt nem hagyhatom szó nélkül. Az első tényleg igen jó film, de a negyediket se felejtsd el!
A kettőre meg a háromra boruljon a feledés jótékony homálya

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.01. 10:13:02

@Rorschach: hmm, lehet h igazad van, bár én már elfelejtettem. meg kéne nézni újra a negyedik részt, bár ahogy nézem, annak idején csak 5/10re tartottam és tényleg nem emlékszem rá...
süti beállítások módosítása