asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

18.Titanic - A ház (Dom, The House, 2011)

2011.04.11. 19:51 efes

A házat az apa építi kisebbik lányának, közvetlenül a sajátja mellé, a félbemaradt ház mellett, amelyiket a nagyobbik lánynak kezdett el építeni, mielőtt az, azzal a semmirekellővel, el nem ment Norvégiába... Zuzana Liová filmje tipikus közép-európai problémagócot ragad meg vastagon dokumentarista jegyekkel operáló játékfilmjében: a vidéki nehézkes életből a gazdag Nyugat felé való kacsingatást, az ebben a környezetben még kiolthatatlanabbnak tűnő nemzedéki ellentéteket, mindez megfejelve egy pici menekülés-jellegű, ám komollyá váló tanár-diák szexszel és amolyan joviális csehszlovák kocsmafílinggel. A film világos, átgondolt szerkezete magától értetődő könnyedséggel ábrázolja mindezt, a -gyaníthatóan amatőr- színészek jelenléte megfellebbezhetetlenül hiteles, a film minden másodperce reális és hihető, sőt mi több, ismerős lehet mindenkinek. Éppen ez a baja is, hiszen mivel itt Magyarországon minden néző magáénak tudhatja a filmben felvetett (és részben megoldott) problematikát, éppen ezzel válik banálissá, urambocsá' érdektelenné. Hiszen annyira ismerős. Az azonban mindenképpen üdvözlendő, hogy mindezt egy filmben, ilyen koncentráltan, ám ilyen világosan sikerült ábrázolni. Jól esett volna egy kis humor... Asanisimasa: 6/10 (Titanic link)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr982818318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kurgan 2011.04.18. 11:27:02

az "amatőr" színészekhez: miroslav krobot játszotta a londoni férfit tarr béla filmjében, mellesleg neves cseh rendező is egyben.
bárdos judit, a lány valóban nagyon fiatal, de a szlovák nemzeti színházban játszik évek óta, miközben a színművészeti egyetemen tanul. gondolom egyértelmű a nevéből, hogy felvidéki magyar lányról van szó..

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.18. 12:57:23

@kurgan: Ja, szóval egyik sem egy Hrusinsky, itt azonban éppen ez a jó. (Csak meg kéne akkor nézni ezt a Londoni férfit..:)
süti beállítások módosítása