asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

18.Titanic - Curling (2010)

2011.04.13. 19:08 efes

Vis maior 10 perc késéssel érkeztem a Curling című filmre, ám ez éppen elég volt ahhoz, hogy egészen a film végéig képtelen voltam felvenni a fonalát. Persze, Denis Côté a fennmaradó mintegy 80 percben semmivel nem könnyítette meg a dolgom, ugyanis a könnyed szabadsággal egymás mellé pakolt jelenetekből az én fejemben semmi érdemleges nem állt össze. Van egy ferdeorrú pasas, aki lányát bezárva tartja, és másokkal alig beszél. Van egy zárva tartó motel, kugli- és curlingőrült tulajdonosokkal. (Curling az a vicces játék, amikor egy jó nagy vasalószerű valamit elcsúsztatnak a jégen, és előtte sebesen sertepertélnek.) Van egy kiscsávó, aki hóembert épít, van egy rakás hulla egy erdőben, ilyenek. A ferdeorrúról szól a film, hogyan lesz emberkerülőből barátságos társasági lény - ezt kikövetkeztettem. Mert ő legalább eljutott innen oda, de hogy kik azok a halottak, miért tartja bezárva lányát, meg effélék? Lehet, hogy minderre megvolt a magyarázat a film elején? A film jelenetei önmagukban amúgy sugallnak bizonyos groteszk ízeket, némelyik önmagában is vicces, de nekem ez a film valahogy nagyon nem állt össze. Asanisimasa így most: -/-, ha muszáj lepontozni, akkor 3/10. (Titanic link)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr892823864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása