asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.04.15. 08:28 efes

Megnézhetjük például Arnoldot, amint a mára már filmtörténetivé vált pillanatban azt mondja, hogy: Hasta la vista, Baby, vagy ahogy egy kósza csehszlovák mikrohullám nyomán a magyar köztudatba bevonult, Ahoj, Poplacsek! A Terminátor 2 a jobbára egybehangzó vélemények szerint korszakos mű, minden idők legjobb akció-scifije, stb., stb. Még az is legalább 3-szor látta, aki esetleg nyilvánosan kizárólag japán művészfilmekről és/vagy Bergmanról (no meg Tarr Béláról) hajlandó megnyilatkozni, hát még a tömeg! Ma repetázhatunk. (Cool, 21.20)

Az ügynökök a paradicsomba mentek című tavalyi magyar filmről (vagyis inkább tévéfilmről) is emlékezzünk meg. Hiánypótló, ködszurkáló szándékú alkotás, mely a kritikus szerint az olykori jó jelenetek és korhangulat-ábrázolások ellenére (...) nem tud élményszerűvé válni, szájbarágósan mantráztatja mondatait statikus szereplőivel. nem túl biztató, ha nem kell Arnold, akkor azért válasszuk ezt, legalább egy pillantás erejéig. Hátha... (m1, 21.40)

And the winner is...: ma este egyértelműen a Képeslapok a szakadékból, mely több szempontból érdekes film. Első, hogy írója-forgatókönyvírója az a Carrie Fisher, akit idióta frizurájú Leia hercegnőként ismertünk meg anno a Csillagok háborújában. A másik, hogy ő nem játszik a filmben, viszont sok jó színész, például Meryl Streep, Shirley MacLaine (kép), Gene Hackman, Dennis Quaid vagy Richard Dreyfuss, igen. A filmet Mike Nichols rendezte, aki túl nagyot biztosan nem hibázik, lévén az egyik legprofibb hollywoodi mester, aki mindent tud az álomgyár (vagy állomgyár?, én már nem is tudom...) "magánéletéről", úgyhogy. Szellemes és pergő vígjátékra számíthatunk, melyben jó színészek játszanak rossz színészeket. Jutalomjátékok a köbön. (Viasat3, 23.00)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr922827539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2011.04.15. 11:40:19

"Leila hercegnőként"
Szentségtörés! :)
Leia volt ő, Leia Organa hercegnő.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.15. 12:33:01

@Gukker: Sorry. Mindig keverem Leilával, az orosz démonnal...:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.15. 20:50:34

@efes: Ez ma nem az én napom... Természetesen, Leila, az arab démont akartam írni. :)
süti beállítások módosítása