asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A Titanic utolsó napi ajánlata

2011.04.16. 08:32 efes

Utolsó napjához érkezett a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, amely a fináléban is kiváló filmekkel várja közönségét.

Ma ismét megnézhetitek a Haru utazása című japán versenyfilmet, amelynek vetítéséhez kapcsolódóan újra gyűjtést szervezünk Japán katasztrófa sújtotta térségeinek megsegítésére. Bízunk benne, hogy a csütörtöki alkalomhoz hasonlóan ma is többen támogatják majd a földrengés és árvíz károsultjait. A filmet 16.00-tól vetítjük az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A KINO-ban 18.00-tól újra megtekinthető az Eye on Films elnevezésű nemzetközi filmszakmai kezdeményezés keretében vetített veterán-dráma, az Oliver Sherman, a Toldiban pedig a Raindance Filmfesztivál legsikeresebb filmjeiből összeállított válogatásban szereplő amerikai indie love story-t, az Icipicit nézhetitek meg 17.45-től. A skandináv filmek kedvelőit az Uránia Nemzeti Filmszínház Csortos termébe várjuk, ahol 19.00-tól az Emberszabású című klausztrofób svéd thrillert, 21.00-tól pedig a dán kultrendező, Thomas Vinterberg Submarino című családi drámáját vetítjük.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében 19.30-kor veszi kezdetét a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál ünnepélyes záróestje, ahol kiderül, hogy a versenyben szereplő alkotások közül melyik kapja a legjobb filmnek járó Hullámtörők-díjat, valamit kihirdetjük a közönségszavazás eredményét és a Diákzsűri döntését is. A fesztivált Greg Mottola Paul című kacagtató vígjátékának premier előtti vetítése zárja. A filmben a forgatókönyvet is jegyző Simon Pegg és Nick Frost két képregény-őrültet alakít, akik az Egyesült Államokban utazgatva véletlenül találkoznak egy barátságos földönkívülivel, Paullal, aki épp a kormány elől menekül, és a szökéshez a két lelkes földlakó segítségét kéri. A filmet Magyarországon a UIP-Duna Film forgalmazza.

Ezt követően minden Titanic-rajongót szeretettel várunk az idei fesztivál záróbulijára, az Apacukába (Budapest, VIII. Horánszky utca 5.), ahol a lemezeket Simon Iddol & Mango pörgeti, a vizuális élményről pedig VJ Oriol Vandola gondoskodik, elvégre filmfesztivál vagyunk! Kezdés 22.00-kor!

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr532830137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása