asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

életREklám döntő 2011: 5 magyar az első 10 között

2011.04.16. 18:58 efes

Április 12-én lezajlott az idei életREklám filmverseny nemzetközi nagydöntője a Pozsonyi Nu Spirit Clubban, melyre idén összesen 104 alkotás érkezett. A 15 tagú cseh, szlovák és magyar delegáltakból álló zsűri döntése után ezúttal sajnos nem került magyar alkotás a dobogóra, de azért az első 10 közé jutott 5 alkotásra büszkék lehetünk.

A győztes ezúttal egy a prágai FAMU egyetemről érkezett filmre forgott színvonalas cseh komédia lett egy európai határátlépés viszontagságos történetével.

Második helyen végzett egy szlovák alkotás, mely a friss diplomások elhelyezkedési problémájára hívja fel a figyelmet, zsűritagunk frappáns megfogalmazásában a Kafka - Terry Gilliam – Pusztay tengely mentén.

Szintén szlovák fikciós rövidfilm lett a harmadik helyezett, a papírzsákfejű emberek új generációjáról és egy hajszállal lemaradva érkezett a nemzetközi zsűri döntése értelmében a legjobb magyar, ráadásul nemzetközi mezőnyben a legjobb animáció, Weisz Béla filmje a Falak, melynek Zányi Tamás volt a hangmérnöke valamint Papp Szilvia alkotása, a Dióssy Gábor főszereplésével készült Európaiak vagyunk.

 

We are Europeans - Jan Těšitel, Fiction, CZE

Brains - Michal Pusztay, Fiction, SVK

We are Europeans - Jozef Pollák, Fiction, SVK

Walls - Béla Weisz, Animation, HUN

We are Europeans - Szilvia Papp, Fiction, HUN

European Festival - Michal Vasilko Kele, Documentary, SVK

Only Commercial - Máté Fazekas, Fiction, HUN

Not interested - Jiří Fabík, Fiction, CZE

Once upon a time - Krisztina Ágói, Fiction, HUN

I Have A Question - Zoltán Vozó Végh, Animation, HUN

 

Valamennyi döntős film megtekinthető itt: http://festival.azyl.sk/sutaze/reklama.html

Gratulálunk a győzteseknek és természetesen minden résztvevőnek,

rövidesen megjelenik a Gombolyag Alapítvány következő felhívása is,

a 7. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál spotversenyével kapcsolatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr512831667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása