asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.04.19. 08:25 efes

Szerényen bújik meg a ma este kimagaslóan legjobb ajánlata a Duna tévé hullámai között. A szerelem rabja Nyikita Mihalkov második (vagy harmadik) rendezése, 1974-ből. Az elbűvölő történet a '18-as polgárháborús események alatt játszódik, amikor egy, a fehér megszállás alatt viszonylag békés életet élő kisvárosban éppen némafilmet forgatnak. A film főszerepét alakító léha, ledér orosz filmcsillag szerelmes lesz a kommunista operatőrbe. Обязательно посмотрите! (Duna, 21.00)

Alternatívaként van ugye, a Vészhelyzet. Vagy van egy átlag felettinek ígérkező akciófilm, az Orvlövész. Az alapvetően sablonos sztorira (leszerelt hajdani specialista csalódottságában és kiábrándultságában a világ végén farigcsál fogpálcikákat, aztán egyszer megjelenik valami titokzatos fazon, aki azért csak behúzza még egy utolsó akcióba) épülő filmben Mark Wahlberg egy hightech mesterlövészt alakít, akinek tevékenysége (és annak ábrázolása) azért nem sablonos. Rejtekben megbújva, hosszú, méla lesben, kimatekozva a lövedék megfelelő pályáját, miközben csakis egyetlen lövésre van esély - kellő izgalomkeltésre alkalmat adó szituációk ezek. Majdnem olyan, mint a robbantós filmek, amikben órákig el lehet játszani a "piros drótot vagy a kéket vágjam"-dologgal... (tv2, 21.25)

A Hasadt elmék című dokumentumfilm (a kép a filmből van) pedig talán végre tiszta vizet önt a pohárba, hogy mi a skizofrénia, mi a hasadt tudat, melyek ezek tünetei, jellegzetességei, valamint hogyan kell nekünk ezekhez, az ilyen betegségben szenvedő betegekhez viszonyulnunk. (Duna II, 22.15)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr492838834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása