asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Vasárnap

2011.05.01. 08:37 efes

Itt van Május Elseje, énekszó és tánc köszöntse! A mai napra is jut (legalább) egy Aktus, mégpedig II.János Pál boldoggá avatásának ceremóniája. Valamiért azonban itt már nincs akkora tülekedés, a (náluk) mindenható celeb-rangsorban Wojtyla Karol nyilván messze a brit trónörökös pár mögött tanyázik, így a kertévék hagyják is az egészet... A kormánycsatornák, természetesen, mind a négy, azonban ezerrel tolják az eseményt (élőben, 10.00-től). Természetesen, ne akadjunk fent azon, hogy ismét felülreprezentált a túlnyomórészt a római katolikus egyházat és híveit érintő esemény az elvileg közszolgálatban, az egyéb vallásokhoz és a vallásmentességhez képest. Így volt ez Loyolai Ignác korában, s ezek azt szeretnék nyilván, hogy így legyen ez most is. Így is van. A pápa viszont tényleg jó arc volt, én örülök annak, ha boldog.

Délután gyerekprogram. Estére van egy Vasemberünk, ami a cselekmény és látvány szintjén egy átlagos szuperhősös baromság, azonban Robert Downey Jr. dekadens sármja és a filmbe rejtett vicces képzettársítások, utalások és szellemes, pergő dialógusok mégis érdemessé teszik a megtekintésre. (tv2, 20.00) Főleg, hogy nem nagyon van más alternatíva ebben a sávban...

A Rochester grófja szépen végigmegy az összes tévécsatornán, ezúttal a Story4-en bukkan fel, a pikáns témájához méltó 23.00 órás kezdéssel. A vérbő kosztümös drámában Johnny Depp (a képen íme, ő) alakítja az életet merőkanállal habzsoló grófot, aki egy nap összetűzésbe keveredik egy kurva és egy színházi előadás kapcsán a királlyal, akit John Malkovich játszik.

Ritkán keveredik kortárs orosz krimi az országos csatornákra, így talán meglepetést kelthet a Pucoljunk! című darab. Két malagyec egy nap véletlenül pecázás közben megtalálja a maffia elveszett pénzét, így azonban komoly bajba kerülnek. További érdekesség a filmben, hogy a fagyi visszanyal, hiszen az orosz maffiafőnököt az amerikai Michael Madsen játssza... Amúgy fogalmam sincs, milyen lesz ez a film, nem láttam még. (RTL, 23.10)

A szentimentális giccs nagymestere, Franco Zeffirelli két filmmel is jelen lesz ma az éterben (kábeleken): Az Assisi Szent Ferenc életét feldolgozó Napfivér, Holdnővér vélhetően II. János Pál kapcsán kerül adásba (tv2, 0.15), míg a Rómeó és Júlia, szerintem csak úgy. Vagy csak félrenyúltak a Fem3-nál. (23.20) A két film természetesen bőven fedi egymást, úgyhogy vagy-vagy. Vagy...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr712868433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása