asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.05.14. 14:06 efes

Már megy a mai Giro-etap (Eurosport), most nem néztem meg pontosan, de az biztos, hogy valahol az olasz csizma orrában járnak, lélegzetelállító, vadregényes tájakon. A Mezzo ma este über alles: Rameau Les Boréades című operáját William Christie-ék tolják, ahogy szokták, ezerrel (20.30), utána kis intermezzo után egy másik kedvencem, Sonny Rollins fújja el az ő Saxophone Colossusát (0.00).

Nézzük a filmeket: Kalifornia királya (FEM3, 20.00), na ezt kapásból nem láttam, most sem fogom, de azért megemlítem, hogy Michael Douglas egy elmegyógyintézeti ápoltat alakít benne, akinek nyakába szakad egyedüli lányának "odakinti" gondja. Azt mondják, aranyos film.

Az m2-n, 20.30-kor kezdő Szoba kilátással nem az a Szoba kilátással, hanem egy 2007-es brit tévéfilm-verzió, nem tudom, hogy rosszabb, vagy jobb az Ivory-féle verziónál: de egészen biztosan más lesz, ahogy mondani szokás.

A nap birodalma egy nagy film. Ha akarom, ótvar nagy giccs, ha akarom, igazi, nagyszabású hollywoodi filmeposz, mindenesetre itt tűnt fel Christian Bale, még kiskölyökként. Emellett láthatjuk még pl. John Malkovich (kép) egyik utolsó igazán jó alakítását is, meg sok minden mást is, ebben a második világháború idején, Sanghaiban játszódó, nagyívű Spielberg-drámában. (Duna, 21.05)

Elveszett jelentés, a Coppola-lány első sikere, Story4, 22.00-kor. Igencsak bírtam.

Az ágyban (m2, 22.05), chilei minimál-dráma a szerelemről, szintén bírtam.

A Bátraké a győzelem szürke ló, amerikai rögbi-tematikájú sport-dráma, valóságalapú sztorival... Nem tudom. Akár még jó is lehet... (Duna, 23.55)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr302903222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása