asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.05.21. 11:27 efes

Szigorú leszek, ma csak a hendikepeseket fogom ajánlani, a fő trash-csatornákat nézi úgyis mindenki (bár, a filmek nézhetőek lesznek ma azokon is).

A San Franciscói zsaru egy igazi, oldszkúl krimi, 1968-ból. Van benne tökös faszi (Steve McQueen), jó kocsik (azok a benga nagy, lapos dögök), jó csajok hónaljkutyával, effélék. Kemény zsaru a politika útvesztőjébe csöppen, de egy igazi kemény zsaru rendet vág ott is... Az idén elhunyt, veterán Peter Yates pedig rendesen meg is rendezte ezt a filmet. (Duna, 21.15)

A Bukott angyalkák Wong Kar-Wai '95-ös filmje, mely egy kiábrándult, hidegfejű bérgyilkosról szól (kép), aki utolsó megbízásának teljesítésére készül, de még nem tudja, hogy eggyel többet vállalt, mint az optimális lenne... Párás képek, mélabús tekintettek, szplínes fazonok, ahogyan ezt a hongkongi mester filmjeiből megszokhattuk. (m2, 22.05)

A mezzon Jean-Baptiste Lully (akinek a Napkirály oly szívesen táncolt...) Atys című vérbarokk operája fog hömpölyögni 19.30-tól 23.10-ig, William Christie és az ő Les Arts Florissant-jának mesteri gondozásában.

A Filmmúzeumon 22.55-től az egyik kedvenc Coen-filmem, a Fargo.

A TCM-en 21.00-tól a klasszikus Bonnie és Clyde, angolul.

Délután, aki nem strandol, az nyilván a Girót nézi, egészen brutális hegyiszakasz lesz ma, a kérdés, hogy Contador ma átengedi-e valakinek a győzelmet, vagy tovább alázza a mezőnyt?

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr582921108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása