asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.05.24. 08:58 efes

Ma estére a Gladiátor éppen jó film. Jó hosszú, látványos, agytekervényeinket nem veszi túlzottan igénybe, közérthetően szól olyan alapvetőnek tartott férfiúi erényekről, mint a bajtársiasság, meg az önfeláldozás. Nem véletlenül kapott annak idején (2001-ben) szekérderéknyi Oscar-, BAFTA- és egyéb más díjakat. A tv2 adja, vélhetően a konkurencia Vészhelyzetének alternatívájaként, 21.25-től. (A képen Joaquin Phoenix látható, Commodusként, Marcus Aurelius gonosz-gonosz fiaként.)

Az igazi alternatívát azonban az m1 szállítja. Akinek Ridley Scott nem elég történelmi, az szembesülhet azzal, hogy a jelenkori kurzus felkent népoktatója, a legnagyobb magyar filmrendező, Alsó- és Felsőkoltay Koltay Gábor hogyan láttatja a magyar történelem egyetlen fehér lovon parádézó tengerészét, valamint kormányzóját, Horthyt. Ma este 21.40-től a dokumentumfilm első része lesz látható. Kötelező nézni minden magyarnak, aki mégis azokat az imperialista szemeteket nézné, annak olvasson esti mesét Orbán Viktor, életfogytiglan.

A valódi konzervatívok azért találhatnak maguknak szórakozást ma estére, hiszen a mezzo ismét Lullyhoz nyúl vissza, aki bár nemi identitásában legalábbis bizonytalan volt, ám zeneszerzőként igen sok hangjeggyel díszítette a barokk aranykor legfényesebb lapjait. 20.30-tól az Armide remek koncertszerű előadása kerül műsorra, William Christie értő elővezetésében.

Ma délután megint lesz Giro-szakasz, dübörög a Roland Garros, úgyhogy...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr132928054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.05.24. 11:07:18

Kérlek alássan, nyomatékosan felszólítalak, hogy Koltay Méltóságos Úr iránt több tiszteletet mutass, biztos vagyok benne, hogy nemzetünk méltóképp értékeli fennkölt munkásságát és most bemutatandó alkotását is kellő áhítattal fogja figyelni, elutasítva a kereskedelmi adók népbutító üveggyöngyeit!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.24. 17:22:47

@promontor: Méltóztatlak tájékoztatni, kérlek alássan, hogy tiszteletemet csak az arra méltóknak irányában óhajtom kinyilvánítani. A czikkelyben említett kókler márpediglen nem tartozik ebbe az amúgy igen népes, nagybecsű tisztes társaságba.

Dr. No 2011.05.24. 18:37:15

Koltay szopjon le egy batyu faszt, még ha kimoderálnak is!

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2011.05.25. 09:52:10

MGM-en volt az "Amikor a farok csóválja" c. alapfilm, mindig jókat derülök rajta, nekem az volt a tagnap esti választásom :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.05.25. 10:29:25

@ChrisDry: Eh, nekem az nincs, csak TCM. De azt legalább nem szinkronizálják...
süti beállítások módosítása