asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Kedd

2011.06.14. 08:42 efes

Lesz ma este egy, a mozikban jó nagyot hasalt gyermekkönyv-klasszikus szerintem érdekes filmadaptációja, A Macska. A meghökkentően abszurd látvány- és gondolatvilágot megvillantó film nem lesz könnyű mulatság (persze, a gyerekek azért nézhetik, hiszen nekik készült), kísérletképpen azért mindenképpen ajánlanám. (FEM3, 20.00)

A Hiúságok máglyája szintén meglehetősen cinkes darab: a tehetségtelennek semmi szín alatt nem nevezhető Brian De Palma 1990-es vígjátéka begyűjtötte az összes fő jelölést a rendes évi Oscar-díjakat megelőző Arany Málna-szavazáson. Pedig a képért Zsigmond Vilmos volt felelős, de a szereplők listája is impozánsnak mondható (kép), a filmet pedig Tom Wolfe írta, mégis bukta lett a vége. Ma csekkolhatjuk, jogos volt-e a kasza, vagy csak az újságírók hisztiztek be megint, a szokás szerint. (Viasat3, 21.25)

A Millió Dolláros Hotelt is szokásos utálni "igényes" körökben, pedig szerintem az egyik legjobb filmje a német filmgurunak, Wim Wendersnek. (Story4, 22.10)

A mezzon az operakedvelők Händel kismillió operája közül a remek és szórakoztató Rinaldót nézhetik meg 20.30-tól.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr262982373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2011.06.15. 08:43:08

(Hiúságok máglyája)
Az újságírók hisztije volt a Málna. Határozottan jó film.
Nagyon várom, hogy végre egy magyar filmrendező is megértsen valamit a szép új világ működéséről.
Persze nálunk az újságírói hiszti és a nézettségi bukta garantálható. ("Ez már a televízión nevelkedett közönség, amelynek lassan és módszeresen csökkentik a szellemi szintjét.")

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.15. 13:12:33

@alex4427: Nem láttam sajna, mert színházban voltam, de éreztem, hogy nem biztos, hogy olyan szar, mint amennyire mondják. Lehet, hogy láttam régebben, de valahogy nem rémlik... Na, majd megnézem a lelőhelyen.:)
süti beállítások módosítása