asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Csütörtök

2011.06.16. 09:14 efes

Az olvasók nem is sejtik, mennyire szívesen néznék át ezen a szájbapakolt politikán, mint egy frissen suvickolt ablaküvegen, ha tehetném... De nem tehetem. 22 évvel ezelőtt történt ugyanis, hogy egy viszonylag szimpatikus, lobogó hajú fiatalember, az izgalomtól remegő térbe kiáltotta, hogy: Ruszkik haza! Ma ugyanez a fiatalember, immár pocakosan, megnyírva és résnyire szűkült pupillákkal, diktátori babérokra törő országvezetőként szúrja tökön saját, állítólag szeretett országát, és ha nem vigyázunk, rövidesen azt is elfelejtjük, hogy ez a nap nem Orbán Viktor első jelenéséről szól. A mai napon Nagy Imrére kell emlékeznünk: 1989 június 16-án helyezték méltó módon örök nyugalomra 1956 mártír miniszterelnökét.

A lakájtévék természetesen egymást túllicitálva járnak élen a dolgok átmosásában. Az m1 20.05-től az amúgy igen tisztességes Mansfeld című filmet adja. Mansfeld Péter emléke egy külön emléknapot érdemelne, Nagy Imréhez viszont semmi köze nincs, még akkor sem, ha ugyanannak az eseménynek voltak áldozatai, egyben hősei. Az m2 dettó. A veterán Mihályfi Imre '95-ös A párduc és gödölye (20.30) legalább annyiban köthető Nagy Imréhez, hogy az 56-os forradalmat követő évtized erősen "irányított" bírói gyakorlatának kritikája, így akár ma is aktuális lehet (nem is akármennyire!), de a mai nap szintén nem erről a filmről szól. Mégis a Duna ma este a legszemforgatóbb: Mészáros Márta Kéthly Annáról szóló filmjével próbálja elkápráztatni a nagyérdeműt (21.00). Mintha nem is akarnának tudni arról, hogy éppen a rendezőnőnek van egy kifejezetten Nagy Imréről szóló filmje, aminek, ha valamikor, hát ma este kellene mindenképpen adásba kerülnie. De helyette inkább maszatol, s ami a legbosszantóbb, hogy más kárára. A Duna II legalább összerittyentett egy kerekasztal-beszélgetést, nyilván jól megválogatott résztvevőkkel.

Aki ma este mindezek ellenére mégis tévézni szeretne, és hidegen hagyja, hogy húsvétkor van karácsony, akkor jár a legjobban, ha Chick Coreát választja (mezzo, 20.30). Vagy megnézi a Szakaszt (kép) a Filmmúzeumon, 21.00-tól, mintegy tanulságképpen.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr482988261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása