asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Gyöngy a korpa között (Akire büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója - Employee of the Month, 2004)

2009.12.31. 14:18 efes

Ritkán, de bele lehet futni a kereskedelmi televíziók műsorában is érdekes darabokra, mint például tegnap késő este is. Adminisztrációs és szervezési komplikációk miatt otthon töltött előszilveszteri estén dühöngve kapcsolgattam ide-oda, amikor a mosóporos tévén rábukkantam erre a rettenetesen idétlen című 2004-es alkotásra, amely végül is nem várt örömmel aranyozta be estém. Bizonyos Mitch Rouse rendezői debütálásáról van szó, akiről alig tudni valamit. Régebben színészkedett, ez a 2004-es év volt számára a kiugrás, de azóta is csak a csepűrágás maradt a kenyere. Pedig az Akire stb... egy markáns, friss hangú, olykor meglehetősen beteg humorú, fordulatos, független ... még a pontos műfaji megjelölésre irányuló erőfeszítés is spoileres lenne. Film. Bővebben: jó kis film.

Persze, hülyén indul. A Matt Dillon által alakított jólfésült nyálgép fejű csávóval történt valami. Néhány nappal ezelőtt még felfelé hasított, de most egy szemlátomást büdös homlesszel osztja meg olcsó konzervsörét. Úgy tűnik, egy szokásos föl-le karrier-történetbe csöppentünk, jó állás, pazar lakás, bájos hitves, egészen addig, míg az esküvői buliba be nem toppan a régi haver, a komplett debil pónemű Steve Zahn. Annyit még elárulok, hogy a faszi halottkém, a méltó cinikus modorral és meghökkentő (sőt, még!) hobbikkal. Innentől a dolgok észveszejtő száguldásba kezdenek a vakvéletlenek és kitervelt fondorlatok okozta kanyargós idősztrádán egészen a tripla-, sőt kvadrócsavaros befejezésig, tessék végignézni a filmet egészen a végefőcím utolsó betűjéig. Komolyan mondom.

Mitch Rouse e filmmel megvalósította az egyik legtökéletesebb buddhista szellemiségű ...filmet, mely mentes mindenféle negédes bölcselkedéstől, nu age lilázástól, ellenben szórakoztató és bölcs egyszerre. Úgy is mondhatnánk, a film egy mosolyogva kinyújtott középső ujj vidor gesztusa a lúzerező, nyereségvágyból seggfej hangos klikk felé, aki ezt nem érti, majd megérti, ha megnézi e filmet. Ráaádásul jó csajokat is láthat, mint pl. Al Bundy mára beérett hajdani süldőlánykáját: Christina Applegate itt is bizonyítja, tehetsége jócskán túlnő egy sitcom mellékszerepén. Asanisimasa szerint 8/10. Nem értem, miért nem kap több lehetőséget ez a Rouse gyerek, e film alapján jóval több van benne, mint például egyes agyonhájpolt ügyeletes zsenikben.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr71635143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquarius 2010.01.02. 20:25:58

Elkezdtem nézni, de már pár perc múlva gyanús volt, hogy ez a gagyi nem érdemli meg a "bölcs" jelzőt az asanimasától, és egyszerűen nem bírtam elhinni, hogy ez a színvonal változni fog. Aztán némi keresgélés után rájöttem, hogy van egy Hónap dolgozója című 2006-os film is, és azt néztem :). Az pedig egy igazi gagyi.

Úgyhogy mindjárt elkezdem a 2004-est nézni, remélem abban nem csalódom.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.03. 09:50:14

@Aquarius: :D A 2006-os a 'bölcs' jelzőt a legeslegutolsó snittel érdemli meg. Mondjuk addig is jó, csak kb az első harmada becsapós talán...
süti beállítások módosítása