asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Sasszem (Eagle Eye, 2008)

2010.02.21. 11:33 efes

Ebben a Sasszem című filmben D.J.Caruso, Steven Spielberg vigyázó szemeivel a háta mögött, egész egyszerűen összemixelte Kubrick bekattanó számítógépét (2001 Űrodisszeia) a Mátrix távirányításos akcióival, Öböl Miska zászlólengetéses, elnökmegmentéses patetikus és patriotikus ömlengéseivel és Jack Bauer paranoid és pszichopatoid világmegmentéseivel. A sok helyről összelopkodott, összetákolt patchwork emígyen csak akkor mutat egységes, kompakt képet, ha csak valami háttértevékenységnek fogyasszuk, pl. játszunk, olvasunk, beszélgetünk, családi életet élünk közben, néha odapillantunk, amikor -jó adag turbódolbysurround hangeffekt közepette- néhány perverz módon megkoreografált autós üldözés zajlik, és csettintünk: ej, ez aztán tud ez a didzsé karúszó. Ha azonban ottragadunk, percenként törünk ki hisztérikus vihogásba, hiszen pillanatokon belül megismerjük az elképesztően béna, nulladimenziós karaktereket, azok kisdobos-parancsok analógiájára felépített motivációrendszerét, a logikailag igen rozoga cselekményt, a sematikus jelenetek tömkelegét, blabalabla.

A sztoriról legyen elég annyi, hogy egy fénymásológép szalonban dolgozó fiút (Shia LaBeouf), valamint egy gyermekéért aggódó anyát (Michelle Monaghan) valaki titokzatos telefonhívásokkal zsarolva, arra sarkallja, hogy gyanús, első látásra is terrorista-cselekedeteknek látszó tevékenységet végezzen, sarkában a tökéletesen idióta terroristaelhárító ügynökkel (Billy Bob Thornton) és egy katonai elhárító bombázóval (Rosario Dawson). A nagy sarkallásban több, valóban látványos autós üldözésben összetörnek sok-sok autót, de hőseink a szokásos üldözéses akciósablonokon magukat átverekedve eljutnak a Pentagon szupertitkos objektumába, ahol mindenre fény derül. :D Majd zászlók fognak lengeni, szólni fog a Csillagsávos lobogó, elnök is megmenekül, fiú csókolózik a lánnyal, vége, stáblista. Tökéletesen felesleges, sablonos, kliséktől hemzsegő, minden-jelenetét-láttuk-már-film, életünkből könnyelműen kidobott két óra. Az akciójelenetek miatt ad az asanisimasa 2/10-et rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr751777715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.02.21. 16:04:19

Ezt vártam, ezt kaptam, e miatt 3/10. Ha többet vártam volna akkor nekem is csak 2/10 lenne.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.21. 16:38:23

@ChrisDry: nem vártam semmit, tök vakon néztem meg a Rocco és fivérei után...:)

Senderos 2010.02.21. 19:10:29

Tipikus gagyi, amerikai akciófilm. Át szoktam suhanni az ilyenek felett, ezt csak azért néztem meg anno, mert láttam, hogy játszik benne Michael Chiklis(ő volt a kis kopasz, akit aszem a gép megtett az elnöknek), kapott is vagy 3 percet a vásznon összvissz:)

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2010.02.21. 23:25:15

:) azért ez nekem nem volt ennyire az alja, bár hozzá kell tennem, h most nem tudtam volna teljesen visszamondani a sztorit, rgo nyílván komoly nyomott hagyott bennem.. egy 4-5 pontot azért megért. moziban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.22. 21:26:18

Annyira nem volt rossz, de igaz, hogy elég gyenge lett. Az akcióra kellett volna rámenni, de azt nagyon elcseszték, rángatták a kamerát, alig lehetett látni belőle valamit. No meg elszálltak néhány ötlettel is.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.02.25. 02:53:58

Ez akkora film volt, hogy már egy másodpercet se tudok felidézni belőle.
süti beállítások módosítása