asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 11.nap

2010.06.21. 10:27 efes

Tegnap szlovák testvérkéink nem hiába paráztak Paraguaytól, kaptak is kettőt a szemük alá, hogy még nyikkanni sem tudtak hozzá. Maori testvérkéinkre fogadni kellett volna, nem pedig megjósolni, hogy beletenyerelnek a kihűlt, kimeredt spagettibe, hiszen karakán, fasza játékkal nem hogy nem kaptak ki a nagyképű digóktól, de még gólt is rúgtak nekik. Győzelmet is érdemelték volna, de tettek is ezért. Brazil testvéreinket egy balfasz (vagy csak szimplán irigy és simlis?) francia bíró majdnem kompletten kórházba küldte, némi elefántcsontparti segédlettel, ám ez nem zavarta meg őket abban, hogy három remekbe szabott góllal örvendeztessék meg az igazi foci kedvelőit. Ma először, remélhetőleg, a nagyon távoli és nekik kedves vezető kedvenc és tökös focistái fogják kiénekelni az undorító és alattomos focival bemutatkozó céék szájából a sajtot, majd Chile - Svájc rangadó, ahol minden bizonnyal nagy csata lesz, tekintve, hogy két első körben győztes csapatról van szó, míg este a spanyolok és a hondurasiak bizonyíthatják, hogy ők még nem fáznak az afrikai télben, valamelyiküknek nem kell még az a zakó, amit első körben az előbbiek rájuk szabtak.

Ma, amúgy a Zene Európai Ünnepe van, amelyről csak a Duna Tv veszi a fáradtságot, hogy megemlékezzen, így ma csak őket ajánljuk. 21.00-tól egy holland-kanadai doksi mutatja be egy vonatnak történetét, mely 1970-ben szelte át Kanadát, olyan utasokkal, mint Janis Joplin, The Grateful Dead, The Band és hasonlók, mintegy megvalósítva a világ leghosszabb, non-stop rock&roll partyját. (A tecső-bejátszásban Janis mama dalolja világnak egyik bánatát, a mihez-tartás végett.) A filmet Bob Smeaton pakolta össze és Fesztivál Expressz a címe.

00.05-től pedig az egyik legkreatívabb magyar zenészről, Grencsó Istvánról láthatunk/halhatunk egy portréfilmet, Szabad vagyok címmel.

A Duna II pedig 21.25-től egy Zsigó Jenőről készült portréval emlékezik meg a zenéről. A film címe: Ando Drom - Úton Zsigó Jenővel.

Lesz még a két Dunán az ajánlottakon kívül Lajkó Félix, Pege Aladár, moldvai csángó döngölés, Man Doki Soulmates-koncert Győrből, ami lehet akármi is, majd hajnalban a II-őn Spirit of Pink Floyd-koncert. Komolyabb zenékért pedig kattintsunk a Mezzóra.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr312097449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.21. 12:22:20

OFF: Kiwik nagyon jók voltak -a körülményekhez képest méltó ellenfél volt-, végén már nekik drukkoltam, hogy maradjon az 1-1 :)

A Svájc meg amit művelt anno, az is jó volt, most már nekik is drukkolok (végül is mind1, csak ne multicsapat legyen: olasz, spanyol, francia, angol, alapból utálom, németek legalább 10-emberrel küzdöttek).
Ma amúgy se tv se a foci nem túlzottan köt le, marad a DVD-zés...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.21. 13:54:21

@ChrisDry: én se vagyok focibuzi, a vébéket azért nézem, mert hátha egyszer győz valamelyik kicsi. a döntőket általában nem is nézem már... az eb-t egyáltalán nem szoktam, legfeljebb néha egy BL-meccset, de arról is elkapcsolok könnyen, ha nincs gól.
süti beállítások módosítása