asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Péntek

2010.10.08. 08:57 efes

Bemelegítésnek nézzük meg, hogyan képzelte el Fellini a televíziók világát. A Fellini tévéje egy 35 perces rövidfilm, melyet a Maestro által a Ginger és Fredhez forgatott álreklámspotokból, áltévéshowk és áltévéjátékok részleteiből állított össze Tatti Sanguineti. E film részben bizonyíték, hogy Rodriguez és Tarantino előtt is volt élet a mozikban, de főleg hagyaték. Fellininek, a mozgókép egyik legnagyobb művészének hagyatéka. Emellett még mulatságos is. (m2, 20.30)

Egy másik Mester Utolsó adásával folytatjuk az estét, immár az m1-en, 21.35-kor. Robert Altman utolsó filmje ez, egy elbűvölően bájos és megható búcsú, a Mestertől megszokott elképesztő szereposztásban. Egy kiváló kritikus itt így ír e filmről.

Egy drogos drámával fejezhetjük be az estét a Dunán, 23.10-kor. Ryan Gosling (képen) egy kábítószerfüggő tanárt alakít kitűnően a Fél Nelson című filmben, aki egy furcsa, de törvényszerűen megszülető kapcsolatba keveredik szintén drogfüggő tanítványával. Tanulságos és meghökkentő, de mégis tökéletesen reális film ez, hiteles környezetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr952355647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása