asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Szombat

2011.01.29. 11:40 efes

A királyi tévé második vonala, mielőtt végképp ikszedik ovicsatornává válna, mintegy halálhörgésképpen, végső erőfeszítésével emeli fel szavát a bigott vallásosság ellen A salemi boszorkányok szégyenletes perének '96-ban készült remek filmes felelevenítésének levetítésével. Főszerepben Daniel Day-Lewis és Winona Ryder (vagy fordítva), kezdés 21.00-kor, mondom, az m2-n. Mai renitenskedését ezzel ráadásul be sem fejezi a csatorna, hiszen némi Beugró után egy 2007-es Lou Reed-koncertet ad le (23.50-től), melyen Lajos bácsi a '73-as, legendás Berlin című lemezének anyagát játssza el, nagyzenekarral, komplett gyermekkórussal, fityfenével. A koncertfilm rendezője sem akárki: Julian Schnabel. Ennek örömére hallgassuk meg Lajos bácsi egyik ismert, vidám kis slágerét:

Ha nem tudjuk fogni az m2-t, akkor kapcsolhatunk a mostanában filmkínálatában sokszor bejövős Story4-re, ahol Frodó (Elijah Wood) főszereplésével egy sziklakemény futballhuligános filmet nézhetünk meg 22.00-tól, amely meglepetésre, a Huligánok címet viseli. Talán jobban beugrik, ha azt mondom: Green Street Hooligans. A kissé hamiskásan optimista végkicsengés ellenére, jó kis durva film ez.

A Titokzatos folyó pedig egyenesen remek: rendezte Clint Eastwood, főszerepben pedig Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon és Laurence Fishburne. Ennyi elég is erről a filmről. Ha mégse, akkor itt van bővebben. (Viasat3, 22.50)

A Filmmúzeumon éjszakai klasszikusok: Manhattan 23.00-tól, a Vágy titokzatos tárgya 0.45-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr272622669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.01.29. 19:09:40

A Vágy titokzatos tárgyát én is ajánlanám, egyáltalán nem olyan szürreális, mint hagyományos esetben Bunuel, illetve a zertéelen 22.00től az Alvilági Játékok is jó móka (Lucky Number Slevin), csodálkoztam is, hogy kihagytad. :) (Eastwood meg alap)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.29. 22:05:27

@_DelMare_: nyilván azért, mert Lucky Number Slevinként ismerem, az Alvilági játékok nem mondott semmit...:P

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.30. 09:03:19

@efes: De amúgy sem voltam odáig érte, amolyan gajricsi-mashup ez a film csupán, szerintem. Viszont szombat estére jó, egynek. Mi Clint bácsit néztük...

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.01.30. 09:31:43

@efes: jó móka, valóban nem több.

ami viszont kellemes meglepetés volt, az Liev Schreiber debütáló rendezése a Minden Vilángol (Everything is Illuminated, 2005), Frodóval a főszerepben. Az érdekessége, hogy számtalan, első látásra össze nem illő dologból építkezik. Balfékarc Frodó, Ukrajna, road-movie feeling, dráma(múltkeresés)-komédia(karakterek) etc.

amúgy egy gyönyörűen fényképezett, de lassú folyású dráma, az év legszomorúbb (nagypapa) és legelcseszettebb (E. Wood) arcával.

állítólag az eredeti regény kiváló írás, és még összetettebb, mint a film. (mondjuk ezen nem csodálkozik gondolom senki..:)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.01.30. 09:44:17

@_DelMare_: Tényleg? Frodó akkor két fronton támadt tegnap... Ukrajnában hosszú utak vannak ám! :)
süti beállítások módosítása