asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mit nézzünk ma a tévében? - Péntek

2011.04.22. 09:56 efes

Hála az Atyának, tombol a tavasz, szó sincs égzengésről, vadfekete felhőkről és nappali éjszakáról, mint az a Fiú kétezer évvel ezelőtti halálánál volt, így nem kell tévét sem nézni. Nem mintha lenne mit, hiszen a közfideszszolgálati adók úgyis valami nézhetetlenül ostoba Koltay-agymenést nyomnak két ájtatos megnyilatkozás között, sehol egy vérben tocsogó Mel Gibson-féle szadomazo-Passió, de még egy jó kis cseppfolyós Zeffirelli-mézmáz se... Az m2 renitenskedik ugyan egy kicsit (nyilván repül is a műsorszerk.), hiszen a látványos légifotóiról ismert Yann Arthus-Bertrand élete inkább a Földünk szépségéről, ökológiáról és természetvédelemről szól, minthogy beletartozna a húsvéti tematikába. Róla láthatunk egy portrét 21.25-től, biztosan szép lesz. Utána pedig (22.10-től), mindezt megfejelve, a Gyűrűk ura. No, nem a háromrészes, majd' kilencórás gigaverzió, csak a '78-as rajzfilm. Persze, ez is megvan két óra, nettó. Aztán, hogy Frodónak mennyi köze van ahhoz, aki egy egész világ bűnét vette vállára, az egy másik szép lapra tartozik...

A Film+-tartja egyedül a frontot a hardcore tévénézők igényesebb szegmense számára, hiszen Takeshi Kitano (a képen középen) Fivér című filmje (számomra legalábbis) remekmű. Buta magyar szinkronnal megnézhetjük ma 23.05-től. Persze, tölthetjük az egész estét itt, ezen a csatornán, hiszen Takeshi Kitano Los Angeles-i kiruccanása előtt, 21.10-től egy jó kis hongkongi kaszabolós etűd is műsorba kerül: a Félelem nélkül Jet Li főszereplésével készült, virtuóz koreográfiában és könnyen érthető cselekménnyel.

Hát, így. Van még Kóma a Filmmúzeumon, 21.00-tól, jó film, régi film, láttuk negyvenhétszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr542846892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aquarius 2011.04.22. 20:15:29

Kikujiro House jobbkezével, hehe

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.04.22. 20:38:28

@Aquarius: bizony! :) brutális, de nagyon jó film, én legalábbis nagyon bírtam.
süti beállítások módosítása