asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Ray Roach - Austin Powers-Aranyszerszám

2002.08.26. 18:20 efes

Minden idők (Stirlitz 17 pillanatát kivéve) legnagyobb kémje - ki ne ismerné e nevet? - James Bond volt a filmvásznon. Az ismert történelmi okok miatt viszonylag későn ismerhettük meg kis hazánkban e figurát, igaz, ekkor egyszerre többféle formában, Sean Connery-től Roger Moore-on, és másokon keresztül a mai Pierce Brosnanig. De ezek részletkérdések, a lényeg a bemutatkozás: - My name is Bond. No meg a rengeteg gyönyörű nő, az elmaradhatatlan vodka-martini, az elképesztő mütyürkék, az íróasztalból léghajóvá transzformálódó kütyük és egyéb ketyerék, valamint az, hogy soha, egy pillanatig sem forgott veszélyben Földünk, hiszen Bond mindig a résen volt. Persze, mint a nagy mitikus hősök általában, ő sem kerülhette el sorsát, a hálátlan utókor megalkotta paródiáját, Szőr Austin Powers személyében.

A túlzottan bolyhos mellszőrzetét akkurátusan fazonra borotváló Powers ügynök azonban nem sokban hasonlít a nagy elődre. Míg Bond sármos hódító, addig Austin gügyögő és hablatyoló szexmániákus, Bond elegáns, Austin tiritarka rikító öltönyei és ingjei inkább egy kezdő, szexualitásában bizonytalan stricire emlékeztetnek, valahonnan a hetvenes évek közepéről, talán a híres Studio 54 diszkóból. Bond okos, bátor, Austin ügyefogyott, sőt ütődött, mégis ugyanúgy gazdag sikerekben, mint elődje. Az eddig elkészült két Austin Powers rész, a Szőr Austin Powers és a Kicsikém - Austin Powers 2. mintegy előzményeként most megismerkedhetünk Austin Powers és örök ellenfele, Dr. Genya közös ifjúkorával, valamint többszörös időutazáson átesve tanúi lehetünk, ahogy a bohókás szuperügynök természetesen ismét megmenti a Földet. Többet a film sztorijáról nem árulok el, aki tanúja volt az előző két résznek, az menthetetlenül úgyis benevez a következőre is, aki pedig csak most kapcsolódik be, annak meg mindegy. Annyit még, hogy a címben szereplő aranyszerszám az az, amire kapásból gondolnak, bár nem látszik sohasem. A film látványvilága amúgy hitelesen idézi a korai James Bond filmeket, valahogy úgy, mint az a bizonyos Beastie Boys-klipp is, bár a mai kor technikai színvonala lehetőséget ad szinte akármire...

A címszerepet alakító Mike Myers még további három szerepben tűnik fel: természetesen ő Dr. Genya, a gonosz tudós, ő Dagi Dög, a skót szumóbajnok, és ő a hímtagját bearanyoztató holland bájgúnár, Goldmember, azaz Aranyszerszám is. Mike Myers legendás alakja egyébként az amerikai szórakoztatóiparnak, a híres MTV-s Saturday Night Live-ban tűnt fel, majd a szintén e zenecsatornához kötődő, de már mozivászonra szánt Wayne's World 1-2-ben lett világhírű, a két korábbi Austin Powers rész közönségsikere azonban minden várakozást felülmúlt. Ez az új rész is elsősorban a Music Television közönségére számít, hiszen a másik főszereplő nem más, mint a sikeres Destiny's Child énekesnője, feltűnik Britney Spears is egy pármondatos-lihegéses epizódszerepben, egyébként is rengeteg zene szól a filmben, bár a heavy metál nem soul manapság, de a táncbetétek is a klipptévék világát idézik, a humor pedig erősen altesti, bár a South Park mélységébe talán nem merészkedik. Mellékszerepekben láthatunk két brit mozi- és színházlegendát, Michael York és Michael Caine személyében, nyilván valamiből nekik is élni kell, de hogy mit keres itt statisztaként John Travolta, Kevin Spacey, Danny de Vito, Tom Cruise, Gwyneth Paltrow, sőt maga a legfőbb moziguru, Steven Spielberg? Az elszánt merészek megtudhatják.

port.hu/pls/fi/films.film_page

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr61788246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása