asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Esős, szar vasárnap

2009.10.11. 11:45 efes

Hűvös van és esik. Aki ezért otthon tévézni szeretne, és nem akar áldozatává válni a Sithek bosszújának (és nincs hábéója), az délután megnézi Karádyt meg a Jávort a Dunán 13.30-kor, a Valamit visz a víz című '43-as klasszikusban. Este nagy a választék: 21.00-kor az M2-n a kitűnő francia Francois Ozon 5X2 című filmjét (Ozon a mai francia film egyik legprovokatívabb, legfigyelemreméltóbb alkotója, minden filmje érdekes), vagy a Dunán 21.05-kor a francia roma Tony Gatlif szintén figyelemreméltó Gadjo dilo-ját, mely tulajdonképpen egy pikareszk történet egy francia srácról, aki Romániába utazik megkeresni gyökereit. Jó kis meccs lesz a döntés, hiszen bár tökéletesen különböző hangulatú, stílusú, mégis egyformán érdekfeszítő filmek ezek. Az 5x2 talán azzal nyerhet, hogy közvetlenül utána tolja az M2 (22.35-kor) Takeshi Kitano parádés és pazar Szonatináját. Takeshi Kitano ebben a filmben (is) oktatja Tarantinót, hogyan ötvözi egy valódi zseni a humort a legvéresebb brutalitással. Abszolút mestermű. Mellesleg a TV2 erőlködik valami Keresztapa 2-vel, de az már mindenkinek a könyökén jön ki, persze, egy csecsemőnek még minden vicc lehet újdonság. A filmet 22.00-kor kezdik vetíteni, ami biztos csúszik előre vagy hátra, na és akkor 200 perc, rengeteg reklám... Esélytelen szerintem. Egyébként a szokásos sport-, állatos- és utazóscsatorna-szörf. Én speciel színházba megyek... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr861442198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2009.10.12. 22:14:02

Pécsett még vasárnap is (viszonylag) jó idő volt!
Mer' én meg speciel CinePécs-en voltam! (És gyönyörű nyár volt! Meg Pécs egyébként is...!:)

Én már ott voltam ez elsőn is, 2005-ben. Szeretem, egyrészt a ká európai filmeket (most már: törökkel, osztrákkal bővítve), meg szeretem az első filmeseket!

Bővebben:
www.cinepecs.eu/hu/
süti beállítások módosítása