asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Átok (minisorozat, mozifilm, 2009)

2010.05.01. 14:34 efes

A tavalyi nagyjátékfilm-győztes Mátyássy Áron egy komplett minisorozatot mutatott be az idei Filmszemle tévéfilm-szekciójának versenyében, melyet ezzel meg is nyert. Hogy a szimpatikus, fiatal rendező egy csapással több legyet is lecsapjon, elkészült a műből egy moziverzió is. A lényeg azonban mindkét esetben ugyanaz: az Átok egy apokaliptikus hangulatú, de a végén majdnem happy endbe forduló balatonfüredi hétvége története, négy remekbe szabott részben, illetve a mozifilmben természetesen egyhuzamban. Egy temetés, egy eljegyzés, két baleset. Pompásan fényképezett balatoni hangulatok. Mély személyiségrajzok, eredeti szituációk és konfliktusok, és néhány egészen parádés színészi alakítás: Bánsági Ildikó megtört nagymama-figurája, de főleg Hevér Gábor enyhén alkoholista, suttyó beszólásokkal környezetét bombázó karaktere emlékezetes lehet majd sokaknak. Mátyássy ez alkalommal már rutinos mesélőként vezényli le a szövevényes családi drámát, mely csattanós fordulataival és a már említett egyéb erényeivel, az asanisimasa szerint is, a tévéfilmek mezőnyét elegáns fölénnyel nyerte: 9/10. Most, hogy a négy részt Mátyássy egybevágta, nagyjátékfilmként is jobb film ez, mint a tavalyi díjnyertes. De azzal együtt is egy több mint reménytkeltő pálya sejlik fel a magyar film mostanában elég borús egén...

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr761829085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alex4427 2010.03.11. 22:36:14

Jó volt. De az Utolsó idők jobban tetszett. (Bővebben: majd.)
süti beállítások módosítása