asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 8.nap

2010.06.18. 09:01 efes

Na, zúg már, zakatol, és nem csak a vuvuzela (sőt, az a spanyolviaszt feltaláló hangmérnököknek hála, egyre kevésbé), hanem a foci is. Argentina lelépte Dél-Koreát tegnap, a görögök Nigériát, Speedy Gonzales pedig a gall kakast. A franciák mehetnek a levesbe. Hehehe. Hulljon a férgese... Mindenesetre van már gól, hajtás, küzdelem, néha még szép játék is. Ennyi lenne az egész, mi a francért kellett erre ennyit várni?! Ma a szerbeknek fel van adva a lecke magabiztosan bemutatkozó németekkel szemben, majd Szlovénia - USA, hát küzdelmet igen, egyebet nem várok tőle; végül este Anglia - Algéria. Mindkét csapatnak bizonyítania kell. Amúgy megint szar idő ígérkezik, úgyhogy...

Az m2 22.00-tól egy svéd filmet ad, Szappanopera címmel, amely természetesen nem szappanopera, hanem dráma. Pernille Fischer Christensen filmje kendőzetlen őszinteséggel, sablonokat, kliséket megkerülve beszél különböző szexuális beállítottságú emberek kapcsolatairól. Jó kis film.

A Duna Tv 21.40-től A tábornok halála címmel egy életrajzi tematikájú kétrészes sorozat első részét adja. Terrorizmus, maffia és politika, hetvenes évek, még jó is lehet... A Duna biztosan fogja még ismételni. (Sorry, ha nem.)

A Viasat3 21.20-tól Stephen Frears Pop, csajok, satöbbi című kultmoziját adja. Kitűnő film, aki látta, tudja, aki nem, az ma pótolhatja. A kérdés, amit e film szellemesen és alaposan körbejár, az az, hogy: mi működteti a férfit? (A képen néhány főszereplő a filmből.)

Aztán nagyjából, ennyi is. Tessék választani! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr282090725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.18. 10:43:38

pop csajok alapmű, szerintem megnézem: Anglia úgyis alázza Algériát.
Off: Amúgy a csigaevők bukásának nagyon örültem, ahogy az aramada süllyedésének is, és az argentinok győzelmének is...

A tegnapi tevés film (UPC felvette, ma néztem meg) nem volt olyan jó, mint a Pityergő tevés... és a Mexikó jobban érdekelt...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.18. 12:19:09

@ChrisDry: Ja, a sivatagos film végébe belenéztem, kissé melodramatikusnak tűnt. A gall kakas alázásából is csak a második felvonást néztem, de örültem neki.

alex4427 2010.06.18. 15:30:27

Ma a szerbek adták fel a leckét a németeknek. Hajde!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.18. 16:42:34

De azt mindig szeretem, ha a németek szívnak, történjen bár így, vagy úgy... :D
süti beállítások módosítása