asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Focivébé, helyett - 10.nap

2010.06.20. 09:59 efes

Tegnap a vébéesélyes hollandok egy halálosan unalmas meccsen biztosan léptek túl a lelkes japánokon, Ghána viszont nagy csatában ikszelt az ausztrálokkal, akiket ezzel viszont ki is ikszeltek a vébéről. A dánok pedig fordítottak a kameruni oroszlánok ellen, akik így már legfeljebb csak cicázhatnak az utolsó meccsen, egyéb esélyük nem nagyon van. Ma a szlovák testvérkéink parázhatnak Paraguaytól, majd remélem, az olaszokat jól kipicsázzák a kiwik, bár elég kicsi az esély. Este Brazília - Elefántcsontpart. Hmmmm... Jön megint az ősz, amúgy.

Az m2 nem tudom kinek vetíti Az isteni Diego című kitűnő filmet 16.35-kor, hiszen aki tudja és érdekli, ki az a Diego (aki nem tudja, az a képen megnézheti), az éppen ebben a pillanatban a másik királyin meccset néz. Amúgy Maradonáról csak áttételesen van szó e filmben, de azért mégis. Az m2 két korábban is ajánlott filmet ismétel este, a Vanília égboltot majd Ménesgazdát. A duna szunnyad, két csatornán is, a kertévék biztonsági játékot játszanak, ezerszer látott hollywoodi tucatfilmekkel. Ovizsaru, megszakadok.

Az általam vizsgált, ingyenesen is nézhető csatornák közül ma talán a Viasat3 nyújtja a legjobb filmkínálatot, 21.00-tól az Aludj csak, én álmodom című romantikus-vígjátékos Sandra Bullockos filmet, még éppen a nézhető kategóriából. Utána egy általam ismeretlen western jön, de ha western, akkor nagy baj nem lehet (feltéve, ha nem japánok nyúlnak hozzá). A Rideg valóság (ez a címe) Burt Reynoldsszal akár még jó is lehet. 2003-ban készült a film, úgy tűnik, amolyan lassú, szikár, borongós nu-western lesz.

Amit viszont igazán ajánlanék mára, ha valaki nem látta volna még, az A mások élete. (Kritika a következő posztban). Ulrich Mühe egy volt NDK-beli titkosszolgálatos lehallgatótisztet alakít, aki meginog hitében. Megrázó alakítás egy komoly, minket is érintő tanulságokkal teli, nagyon jó filmben. Tv2, 00.15.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr62095069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChrisDry · http://www.chrisdry.com/ 2010.06.21. 09:25:12

A Kiwik, milyen lelkesek voltak, kár, hogy nem rájuk fogadtam (az iwiw-ben), mindenesetre szánalmas olaszokat különben sem szeretem. Örültem az 1-1nek is. A Brazilok, hozták a formájukat csak a bíró nem... Legalább esélyesebb lett a magyar bíró..
A mások élete nagyszerű film, kötelező megnézni.
süti beállítások módosítása