asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Kultúrfürdő 2010 - Idén is a Törökfürdőben

2010.08.02. 13:09 efes

 

Augusztus 5. és szeptember 11. között harmadik alkalommal rendezik meg a Kultúrfürdő programsorozatot. A kulturális estek helyszíne a Frankel Leó út 48. szám alatti romos ál-törökfürdő épülete, ami egy igazi unikum Budapesten. Egy használaton kívüli gyönyörű épület egy II. kerületi tó partján, a bejáratánál helyezkedik el a világ legnagyobb termálvizes barlangjának, és nem utolsósorban elképesztő az akusztikája. Elsősorban az épületnek ezt a tulajdonságát kamatoztatja a Halastó Kulturális Egyesület 5 héten keresztül.
 
Kórusok, jazz-zenekarok, színházi előadások, performanszok, sőt gyerekprogramok is kerülnek a Kultúrfürdő medencéjébe augusztus 5. és szeptember 11. között. Az ifjú lelkes tehetségektől a legprofibbakig több mint 30 formáció képviselteti magát. Így lehetséges, hogy két előadása is lesz a Krétakörnek (Made in China, hamlet.ws), vagy, hogy eljön a W.H. Shakespeare szonettjei című koncert Dagadu Veronika Sena, Márkos Albert, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor előadásában. És ugyanígy lehetséges, hogy még egyszer közönség elé kerül a Dolce Voce – a Soharóza és a Chili&Vanília gasztrokoncertje népek zenéivel és desszertjeivel, vagy hogy rengeteg duó, trió, kvartett, kvintett fellép, legyen az ének, fuvola, gitár, fagott, zongora, és folytathatnánk a sort. Ami közös az előadásokban, az a minőség és a Kultúrfürdő-akusztika.
 
A Kultúrfürdő 2010 a víz metaforája köré építkezik, az előadások műfajait maga a fürdő határozza meg. Így lehetséges, hogy például a Made in China című előadás a mélyvíz, a Városminor kórus előadása hullámfürdő, a rubik.erno.quintet pedig jacuzzi kategóriába esik. Külön figyelmet fordítanak a szervezők a szelektív hulladékgyűjtésre és a hulladék elkerülésére is. Minden néző magával hozhatja a bögréjét, és abban kap innivalót, ha fogyasztani szeretne. A Kulturfürdő 2010 helyszínét egy 1896-ban török építészeti stílusban (tehát nem törökök által) épült fürdő adja, ami az első vasbeton kupolás építmény Magyarországon, éppen ezért ipari műemléknek nyilvánították. 1965-ben az itt elhelyezkedett fürdőt leromlott állapota miatt bezárták és lebontották, csak a török stílusú kupolás épületet hagyták meg.
 
A Kultúrfürdő 2010 programsorozat augusztus 5-én a Trio Föld és Borbély Miklós koncertjével kezdődik. Az előadás egy "megfoghatatlan bolyongás belsőnk felé egy fura kalauzzal", vagyis tökéletes felütése a Kultúrfürdő 2010-nek. A belépésről és további információkról a www.kulturfurdo.hu oldalon minden egyes előadás leírásánál lehet tájékozódni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr222193190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása