asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

The Runaways (2010)

2010.08.03. 18:49 efes

Tulajdonképpen hibátlan rockkarrier-film az eleddig ismeretlen Floria Sigismondi által rendezett The Runaways sztori, kár, hogy számomra ez a művileg összepakolt glamrock stílus igen messze áll. Maga a film azonban mégis bejött, szórakoztató volt, kicsit szomorú, igazságos és hiteles, átjött belőle a csajok energiája és maga, a rakendroll is. Virtuóz módon vágott darab ez, ha a zene meg sem szólalna alatta, a néző lába akkor is dobogna, olyan ritmusa van, pusztán a képeknek. De zenével még jobb. Ízelítőnek egy kis eredeti Runaways, hogy tolták a csajok, anno:

Dakota Fanning felnőtt, és akkora színésznő lesz belőle, mint ide Hollywood. Már most is az. Itt is atomerősen hozza a a zenekar 15 éves énekesét, aki olyan dögös, mint 3 Marylin Monroe. Sorsa is olyan. Ha ő énekel a filmben, akkor viszont veszély van: énekesnek is kurva jó. Muszáj leírni, hogy kitűnő partnere van, Joan "I Love Rock & Roll" Jett szerepében az Alkonyatban befutott Kristen Stewart itt képes színésznőként viselkedni, játszik, így személyében is van remény, feltéve, ha előbbre tartja szakmai karrierjét bankszámlájának tömésénél. Igen komolyan hengerel a filmben Michael Shannon is, aki a gyakorló pszichopata zenei producert, Kim Fowleyt alakítja, aki a valóságban a Runaways kitalálása mellett igen szerteágazó életpályát fut a mai napig. Let's rock! Asanisimasa: 7/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr912196527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.08.04. 15:34:28

Elkezdtem nézni, de valahogy az egész unalmas volt. Fél óra volt vissza belőle, de kinyomtam. Lehet ma befejezem. Épp olvasom (már egy ideje, szakaszosan) a "Punk zene cenzúrázatlan története" c. könyvet és az hangulatban köröket vert a filmre, pedig nagyon hasonló dolgokról szólnak.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.04. 18:40:52

@Zsoca87: Minden bántó szándék nélkül: ha a nevedben a 87 a korodat, vagy születési évedet jelöli, akkor valószínűleg neked tényleg uncsi lehet ez a film. :) Ez egy nemzedéki ügy, szvsz, a punk még ezután jött. Én ekkortájt voltam hatodikos-nyolcadikos, és Komjáthy György Csak fiataloknak című műsorából emlékszem a Ranavéjzre. Aztán nekem is nagyjából ennyi a sztori... :)

Ez a film azért tetszett, mert magát a rockzenészsorsot a maga teljességében, annak mennyországaival és poklaival együtt, igen hitelesen és magától értetődő természetességgel mutatja be. Ezért mondom, hogy tulajdonképen hibátlan a film, mint rockkarrier-film. A zenéért én sem vagyok oda. De szerintem, egy punknak ne mondd, hogy Runaways, mert le fog hányni. Egy punknak ez nyálas diszkózene. :))))

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.08.05. 09:36:03

@efes: Igen, a 87 az. (mármint születési év :D) De szerintem itt nem az életkorral van baj, magából a filmből lehetett volna többet kihozni. A könyvet azért említettem, mert az a hasonló zenekarokról is szól, a punkot megelőző, a punk elődjeinek tekinthető zenekarokat is bemutatja, szóval a punk történetét mint egy folyamatot írja le. Rengeteg szó esik benne hasonló bandákról és messze hangulatosabb az egész. Szóval nekem magával a filmmel van bajom, picit műanyagnak érzem. Veled ellentétben. (mondom, ez a könyv hatása... :) )

Egyébként rengeteg punk zenét hallgatok és a film tényleg nem a zene miatt érdekelt. :)
süti beállítások módosítása