asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma? - Csütörtök

2010.09.16. 08:26 efes

Jó reggelt, Magyarország, jó reggelt, magyarok. Rátok is fér egy ilyen jókívánság. Mikor tegnap kb. ezidőtájt majd' hónapnyi távollét után újra (erre a drága, szent, de szétszabdalt és testnedvek áztatta) magyar földre léptem, ez volt az első mondat, ami eszembe jutott, hiszen ennyi sok búvalbaszott, mogorva, goromba és rosszkedvű ember sehol máshol e világon nincs, mint itt... Már a reptéren feltűnt: aki (akár sokórányi repülőút után is) viccelődik, mosolyog, vagy akárcsak derűsen néz az elkövetkezők elé, az biztosan külföldi, akinek pedig orra a földig ér, sértődött és pokróc, az magyar. (Kivétel én. Még.) Pedig hát itt van a királyság végre, most már lehetne örülni is, nemdebár? ;)

Erre meg még itt van ez a november végét idéző idő is ma reggel. Fogalmam sincs mi történt az elmúlt egy hónapban, nem néztem tévét, csak amik földöntengerentúli messzi világok kocsmáiban villództak a háttérben, azokon viszont vagy helyi zenetévék, vagy sport ment; filmeket pedig csak amit buszon, hajón, repülőn vetítettek. Szóval semmit. Így ma még talán Csoóri Sándor világába is feszült izgalommal fogok becsatlakozni ma este kerek nyolckor, a Duna kettőn, akkora a képernyőéhségem. Bár lehet, hogy bevállalok inkább egy részt a BK-ból, miheztartás végett...

A Duna tévéken látszólag nem változott semmi, továbbra is remek filmeket adnak. A provance-i fűszeresről itt szólok (Duna, 20.30), és az Ördöggerincet, Guillermo Del Toro kiváló kis filmjét is ajánlottam már (Duna II, 22.15). Ezek szerintem bőven megteszik mára.

Ha esetleg mégsem, akkor az Apádra ütök (Tv2, 21.20), Niro bácsival és Ben Stillerrel is jöhet... Sokan utálják ezt a filmet, pedig szerintem tök vicces és szórakoztató, néhány dekás löket ez, melyben Robert De Niro bemutatja összes grimaszát (pl. mint a képen), melyek vágásáról azt hiszi, ez a komédiázás. De Stiller mellett az összessel együtt sem tud sok lenni. Én végigröhögtem.

Biztonsági alternatívának pedig van még a film+-on az Alkonyattól pirkadatig, Robert Rodriguez ellenállhatatlanul nevetséges bad tripje, századszorra is nézhető 21.10-kor. Szóval, fel a fejjel.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr482299693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása