asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Csütörtök

2010.10.07. 11:51 efes

Szerintem, ma a Duna tv egzotikus estéjét érdemes nézni.

20.30-tól Zsúptetős emlékek, a kínai Geng Xu drámája. Ezt írja róla a port.hu: "A tigris éve volt, de én a sárkány jegyében születtem. Zhi Yue nagymamája azt mondta, ez a gyermek a sárkány jegyében született, ezért nagy ereje lesz és a jószerencse kíséri útján. De mindaddig, míg fel nem nő, sok-sok akadály állja útját" - emlékezik a rendező gyermekkorára. Ezekből a gondolatokból indítja útjára életrajzi filmjét. Zhi Yue nem akar Bang Cangba járni, a Youmadi iskolába szeretne átmenni. Senki nem tudja, miért. A Youmadi iskola azonban nagyon messze van. Naponta tíz kilométer gyalogút. Zhi Yue, vagyis "Papírhold" számára az a legnehezebb pillanat, amikor az új iskolájába be kell lépnie... A film másik kis főhőse, Sang-sang, aki szintén a sárkány évében született, csak két évvel Zhi Yue után. Sang-sang 11 éves, apja Youmadi. Zhi Yue, a barátja viszont nehezen éli meg, hogy neki se anyja, se apja. Sokan csúfolják ezért. Zhi Yue nagymamája azt mondja, hamarosan visszajön érte az édesapja. Egy napon Sang-sang megbetegedik, lázálmok gyötrik. Zhi Yue nagymamája azt mondta, hogy a sárkány fiúk leküzdik a bajt. De ehhez 81 próbát kell kiállniuk. Így ez csak a kezdet volt. - Biztos szép lesz, teszem hozzá én.

Utána húzzuk át magunkat valahogyan a Diplomatavadász című nemtudommin, a sport- és a gazdasági híreken, hogy 23.20-kor elkezdődhessen a Papírrepülők című csodaszép iráni film, Farhad Mehranfar alkotása. Annak idején azt hiszem, a Cirko vetítette, még a Lőrinc pap téren, és arra emlékszem, hogy nagyon meghatott a film naiv egyszerűsége és érzelmessége, amivel magasan kitűnt az akkori (és azóta is tartó) filmes átlagból. A filmben egy mogorva vándor mozis és kisfia kapcsolatát ismerhetjük meg, amely éppen a kis istenháta mögötti falvakban levetített filmek okozta élmény hatására változik meg a jó irányba.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr192352812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása