asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Péntek

2010.10.22. 09:19 efes

Az lesz, hogy elkezdődnek a különböző ünnepi megemlékező műsorok. Benézhetünk például a Parlamentbe, vajon mit csinálnak ilyenkor vezéreink, az egyiken háromnegyed, a másikon ugyanarról másfél órai időtartamban. Lesz persze Egmont-nyitány is. ZTE-Vasas meccs. Jack Bauer. WTF?

m1-en, 21.10-kor Téglásy Ferenc 1988-as Soha, sehol, senkinek című filmje, melyben Kozák András egy volt Horthy-katonatisztet alakít, akit a Rákosi-rezsim rendszeridegen elemként családostul kitelepített egy isten háta mögötti faluba. A film erről a nyomorúságos időszakról szól, bár '56-hoz kb. annyi köze van, minthogy valószínűleg a film főhőse is ott volt akkor a pesti utcákon. Ez azonban már nincs benne az amúgy valóban drámai erejű filmben.

Közvetlenül utána megnézhetjük Vitézy László 2007-ben, Móricz-novellákból készült A Hortobágy legendája című filmjét, melyről talán elég annyit elmondani: öt lyuka van benne a hídnak... (Tudom, a filmben nem a híres és emblematikus kilenclyukú, hanem a karcagi Zádori-híd szerepel, de akkor is.) Emellett aztán '56-hoz hogyan kapcsolódik, az még az elébbi filmnél is nagyobb rejtély. Aki magyar, velünk tart - nem tudok más szerkesztőelvre gondolni.

Persze, nézhetünk megasztárokat vagy sorozatokat is.

A film+-on 21.10-től Mark L.Lester 1985-ös Kommandó című encikoplédikus akciófilmjét vetítik, mely egyben műfaji alapvetés és kelléktár. Főszerepben őexcelenciáját, Kalifornia mai kormányzóját láthatjuk, még sportos, fiatalos frizurában és divatos sminkben(kép). Ha ezt a filmet megnézed, mindent tudsz a kommandós akciófilmekről.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr702390263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.22. 09:47:42

Kommando vs.'56 :-) Yess! Ezt a Soha, sehol senkinek-et lehet h megnézem, felkeltetted a kiváncsiságom :-O
süti beállítások módosítása