asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

A királyság (The Kingdom, 2007)

2010.11.20. 17:33 efes

Szóval ez hiányzik nekünk, hogy szinte up to date fel legyen dolgozva már a tegnap, sőt, az elmúlt óra történelme, valahogy úgy, mint ahogyan ezt az amúgy előszeretettel lesajnált, szögegyszerű amik teszik. Még mindig ott szopnak Afganisztánban, Irakban, sok ezernyi hősi halottat termelve, de már szinte a kezdetektől folyamatosan készülnek filmek ebben a témában. Igaz, nagyrészt propagandisztikus célzattal, de nem kevés film született már erős kritikai éllel is. A királyság című 2007-es akció-thriller valahol a félúton van a kettő között: már megint a hős amerikai katonák mennek rendet tenni a "koszos arabok" közé, ezúttal a "baráti" Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába, azonban ott olyan tapasztalatok érik őket, amik elgondolkoztatják a dolgok folyásának mikéntjéről őket, de főként a nézőket. A lényeg, hogy nem lacafacáznak, odamennek, megszívják, némelyikük hazajön és elmondja, hogy szar világ van ott, ne menjetek oda. Tiszta sor, de nem is szarakodnak még mindig Trianonnal, ügynöklistával, zsigerileg tolvaj politikusok bemártásával és tisztára mosásával.

Amúgy Peter Berg filmje nem igazán jó film, leginkább úgy tűnik, hogy két dologról volt csupán elképzelése: az Al-Kaida brutális mészárlásáról Rijád külföldiek lakta negyedében, illetve az arra válaszcsapásként, ad hoc jelleggel végrehajtott közös szaúdi-amerikai akció koreográfiájáról. Ez a két jelenet nagyon ütős a filmben, sokkoló, minha valódi filmdokumentumot néznénk, ami viszont olyan jól van fotografálva, hogy minden lényeges mozzanat tökéletesen látszik. Ami viszont e két jelenet között van, az egy széteső, darabos, ritmustalan bénázás, döcögő párbeszédekkel, logikai bukfencekkel és sablonos karakterekkel. A legvégén pedig ott az idegenül fityegő, pacifista "vörös farok"... Mi meg, jólnevelt jógyerek nézők bólogatunk, hogy igen-igen, Rijád szar hely, nem megyünk oda. Csak ha ők jönnek ide. És kezdődik minden előlről. Illetve folytatódik... De legalább tudunk erről. Asanisimasa: 5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr622461472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blash 2010.11.21. 23:38:30

Ha már egymás után több rongyfejűs film is előkerült, mint a Zöld zóna és ez, akkor ajánlom a Szirianát is:

port.hu/sziriana_syriana/pls/fi/films.film_page?i_film_id=73833

A királysághoz viszonyítva lassú film...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.11.22. 11:02:51

Egy ismerősöm áradozott róla,hogy ez mekkora jó film, hiteles, meg szerinte a való életben is ilyen lenne:)
Szerintem nem rossz, de annyira nem jó. Kellett volna több akció bele.
süti beállítások módosítása