asanisimasa

Anima = lélek, átvitt értelemben: kísértet, szótagolva: asa-nisi-masa, magyarul: kivi-sévér-tevet, ahogy az Fellini 8 és fél című filmjében szerepel. Kérdések, javaslatok, ajánlatok, munka, állás, effélék: efespontasanisimasakukacgmailpontcom . A posztok végén lévő pontozás szimpla tetszési mutató, semmi több. Azt mutatja, hogy az adott film mennyire tetszett. A címkefelhő helyett használd a 'keresés' opciót a jobb oldali oszlopban. Kiválóan működik, ha egy szóra, egy kifejezésre, az adott rendező vagy színész családnevére keresel rá.

Friss topikok

Mi lesz ma a tévében? - Vasárnap

2010.12.05. 09:41 efes

Természetesen ismét késő estig kell kibekkelni valahogy...

A pokol konyhája ez első ajánlat, de ez is 22.10-kor kezdődik a Viasat3-on. A cím New York egyik negyedére utal, melyet az ír maffia ural. Itt nőtt fel Terry (Sean Penn), aztán egy ideig senki sem hallott róla, mígnem egy napon újra feltánik a negyedben és egyenesen fejest ugrik a maffia üzelmeinek közepébe. Terryt azonban más motiválja, mint a maffia által kínált pénz és hatalom... Kőkemény, klasszikus maffia-krimi, a pazar szereposztásnak megfelelő elképesztő színészi alakításokkal: Penn mellett akkori felesége, Robin Wright Penn, valamint Ed Harris, Gary Oldman játsszák a főbb szerepeket.

Bő két órás a film, így jócskán belenyúlik a másik ma esti sztárparádéba, Spielberg Amistadjába, ami 23.50-kor indul a tv2-n. Azonban ez sem lesz egy laza löket, viszont a 155 percnyi (+reklámok) vetítési időbe bőven belefér az is, ha az első negyedóráról lemaradunk. Addig nagyjából az történik, hogy az Amistad nevű rabszolgacsempészhajón lázadás tör ki, és a lázadók a parancsnokságot átváve, a hajót visszafordítják Afrikába. A hajót azonban visszafoglalják és a lázadó feketékre Amerikában börtön vár és gyilkossági vádakkal állnak bíróság elé. Az ő történetük a Spielbergtől megszokottan bőven áradó cselekményű, látványos és himnikus film, parádés színészi alakítások sorával és Janusz Kaminski festői képeivel.

Az m2 23.00-tól műsorra tűzi Fritz Lang 1927-ben készült, korszakalkotó, legendás fekete-fehér néma scifijét, a Metropolist (kép), azonban sajnos csak a felújítás előtti, relatíve rövid "theatrical cut"-ot. Így megtekintése csak azoknak ajánlott, akik semmiképen nem tudják eme abszolút filmtörténeti pillanat nélkül nyugovóra hajtani fejüket és/vagy már rettenetesen unják, hogy az amerikaiak mindig a gengsztereikkel jönnek vagy a szabadságról papolnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://asanisimasa.blog.hu/api/trackback/id/tr602493985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása